Pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas su 4K matrica: tikra 2017 m. technologijų bomba (Video)  (6)

„Sony“ pristatė antros kartos flagmaną su 4K ekranu. Praėjus aštuoniolikai mėnesių po „XPERIA Z5 Premium“ premjeros, japonų kompanija parodė „XPERIA XZ Premium“ – pirmąjį pasaulyje išmanųjį telefoną su 4K matrica, palaikančia HDR.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-03-02 Pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas su 4K matrica: tikra 2017 m. technologijų bomba (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, naujasis flagmanas gavo neseniai pristatytą kamerą su technologija „Motion Eye“ ir atskira atmintimi, kuri leidžia įrašyti iki 960fps sulėtinto judesio vaizdo įrašus.

Be to, „Xperia XZ Premium“ tapo pirmuoju pasaulyje išmaniuoju telefonu, naudojančiu lustą „Snapdragon 835“, aplenkdamas „Samsung Galaxy S8“, nepaisant visos informacijos, kuri korėjiečiai tai padarys anksčiau.

Naujasis lustas buvo paminėtas kalbant apie gigabitinio LTE interneto įgyvendinimą, kur jis prisiims atsakomybę už didelius duomenų kiekius, įskaitant 4K vaizdo transliacijos.

Flagmanas taip pat gali pasigirti stereo garsiakalbiais su LDAC, DSEE HX, High-Resolution Audio, Clear Audio+ ir „S-Force Front Surround“ technologijų palaikymu, apsauga nuo vandens ir dulkių pagal IP68 standartą ir pirštų atspaudų skaitytuvu, esančiu prietaiso maitinimo mygtuke.

„Sony XPERIA XZ Premium“ techniniai duomenys apima 5,5″ UHD raiškos (3840 х 2160 px, 800 ppi, sRGB 138%, 600 nitų, 2.5D formos „Gorilla Glass 5“) ekraną su korporacijos BRAVIA televizorių padalinių technologijomis (TRILUMINOS, X-Reality, 4K HDR ir t. t.), 2,5 GHz aštuonių branduolių naujos kartos mikroschemų rinkinį „Snapdragon 835“ su „Adreno 540“ grafikos lustu, 4GB RAM, 64 GB ROM, išplečiamos iki 256GB talpos microSD atminties kortelėmis, 13 megapikselių asmenukių kamerą su 1/3,06“ jutikliu ir f/2.0 diafragma, USB 3.1 Type-C jungtį ir operacinę sistemą „Android 7.1 Nougat“ su nauja XPERIA vartotojo sąsajos versija.

Atskirai aptarsime pagrindinę kamerą. „Sony“ pirkėjams siūlo novatorišką 19 megapikselių kameros modulį su DRAM ir „Motion Eye“ technologija, kuri, pasak gamintojo, iki penkių kartų padidina fotografavimo greitį ir vaizdo apdorojimo spartą. Be to, šis modulis gavo 19% didesnius pikselius ir išankstinio fotografavimo funkciją – kamera fiksuoja nuotraukas dar prieš fotoaparato užrakto atleidimą.

Naujieną maitins 3230 mAh talpos akumuliatorius. Prietaiso matmenys – 156 х 77 х 7,9 mm, Svoris – 195 g. Yra 3,5 mm garso išvestis.

Juodos ir chromo spalvos „Sony XPERIA XZ Premium“ bus pradėtas pardavinėti pavasario pabaigoje.

Kartu su išmaniuoju telefonu bus pasiūlyti priedai – įkroviklis su „Quick Charge 4.0“, Bluetooth laisvų rankų įranga su garsiakalbiu, nuotolinis fotoaparato užrakto mygtukas ir kt.

„Sony Xperia XZs“ – metalinis flagmanas su pažangia kamera

Į MWC 2017 bendrovė „Sony“ atvežė atnaujintą „XPERIA XZ“. Modelio „Xperia XZs“ ypatybėmis tapo naujausias gamintojo fotoaparatas – 19 megapikselių modulis su išankstinio fotografavimo technologija „Motion Eye“ ir 960 kadrų per sekundę sulėtinto vaizdo įrašymu, taip pat metalinis korpusas „ALKALEIDO“.

Nedingo ir kitiems „Sony“  šeimos flagmanams būdingi privalumai – apsauga nuo drėgmės pagal P68 standartą, pirštų atspaudų skaitytuvas, įmontuotas maitinimo mygtuke, firminiai ekrano kokybė pagerintojai (TRILUMINOS, X-Reality), akumuliatoriaus išsaugojimo technologija „Qnovo“ bei energiją taupantis režimas „STAMINA“.

Specifikacijos apima 5,2″ Full HD ekraną su sRGB 138% spalvų aprėptimi ir 600 nitų ryškumu, 2,2 GHz keturių  branduolių lustą „Snapdragon Chipset 820“, 4 GB RAM ir 32 GB atminties (64 GB versijos turi du lizdus SIM kortelėms), 13 megapikselių asmenukių kamerą su 1/3,06“ jutikliu ir f/2.0 diafragma, 2900 mAh bateriją su „Quick Charge 3.0“, C tipo USB jungtį ir įdiegtą „Android Nougat“. Prietaiso matmenys – 146 x 72 x 8,1 mm, svoris – 161 g.

„Sony Xperia XA1“ ir „Xperia XA1 Ultra“: vidurinioji klasė be sienų

Parodoje „Mobile World Congress 2017“ „Sony“ surengė spaudos konferenciją, kurioje po flagmanų „Xperia XZ Premium“ ir XZs pristatė atnaujintus viduriniosios klasės išmaniuosius telefonus – „XA1“ ir „XA1 Ultra“.

Šie prietaisai gavo atpažįstamą berėmį dizainą ir energiją taupantį aštuonių branduolių lustą „MediaTek Helio P20“, kuriame veikia keturi 2,3 GHz branduoliai ir tiek pat 1,6 GHz, taip pat grafikos akceleratorius „Mali-T880MP2“ su 900 MHz dažniu. Pagrindinis naujienų skirtumas yra ekranai: 5″ HD matricą gavo XA1, o „XA1 Ultra“ – 6″ Full HD.

Skiriasi ir priekiniai fotoaparatai: XA1 naudoja 8 megapikselių plataus kampo 1/4″ modulį su „Exmor R“ jutikliu ir automatiniu fokusavimu, tuo tarpu „XA1 Ultra“ aprūpintas 16 megapikselių priekine kamera. Pastaroji turi ne tik automatinio fokusavimo sistemą, bet ir optinį vaizdo stabilizavimą. Naudojamas 1/2.6 colių „Exmor RS“ jutiklis. Abiejų išmaniųjų galinė kamera yra tokia pat – 23 megapikselių,  f/2.0, 1/2,3″, hibridinis automatinis fokusavimas.

„Xperia XA1“ gavo 3 GB RAM ir 32 GB vidinės atminties, o „Xperia XA1 Ultra“ yra labiau pažengęs šioje srityje: 4 GB RAM ir 32/64 GB ROM. Abu išmanieji telefonai palaiko microSD korteles.

„Sony“ savo vidutiniokus aprūpino nedidelės talpos baterijomis : 2300 mAh skyrė 5 colių modeliui ir 2700 mAh planšetofonui. Palaikomas pritaikomas įkrovimas „Qnovo“ bei greitas įkrovimas „PumpExpress+ 2.0“. Yra energijos taupymo režimas „Stamina“.

Išmanieji telefonai egzistuoja juodos, baltos, aukso ir rožinės spalvos. Spalvų rinkinys gali skirtis priklausomai nuo regiono.

„Sony XPERIA XA1“ kaina JAV yra 299 $. Pardavimų pradžia – balandžio pabaigoje. Apie „Sony Xperia XA1“ ir „Xperia XA1 Ultra“ atvykimą į Lietuvą informacijos kol kas nėra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(26)
(4)
(22)

Komentarai (6)