Beprotiškas išradimas pamažu virsta nauja ekstremalaus sporto šaka: ratukinis žmogus jau pasiekė 120 km/h greitį ir turbūt tai dar ne riba (Video)  ()

Dizaineris, ekstremalaus sporto atstovas Jean-Yves`as Blondeau išgarsėjo prieš daugiau nei dvidešimt metų, kai sukūrė ratukinio žmogaus kostiumą, su kuriuo jis yra pasiekęs 120 km per valandą greitį. Per tą laiką ne vieną kostiumo modifikaciją sukūręs prancūzas dabar jau svajoja apie naują rekordą – tapti greitesnis už automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kostiumą su 32 ratukais J.-Y. Blondeau sukūrė dar studijuodamas pramoninį dizainą. Bėgant metams, jis savo kostiumą nuolat tobulindavo, perdarydavo pritaikydamas skirtingiems paviršiams. Visiškai neseniai Latvijos bobslėjaus trasoje jis išbandė savo kostiumą su 14 rogučių pavažėlių.

„Pagerinus aerodinamines savybes, būtų galima nesunkiai padidinti greitį dar 50 km per valandą. Dar reikia padirbėti su aerodinamika. Norėčiau padirbėti su kokiu nors vidiniu motoriuku. Mano svajonė – būti greitesniam už automobilį net ir lygiame kelyje.

Taip pat norėčiau, kad mano gaminami kostiumai būtų pigesni – kad per Kalėdas bet kuris vaikas galėtų tokį nusipirkti“, – pasakoja ekstremalaus sporto mėgėjas, kurio pagamintas kostiumas kainuoja 6700 Eur.

Su ratukinio žmogaus kostiumu jis yra pasiekęs 120 km per valandą greitį. Iš pirmo žvilgsnio atrodo beprotiškai pavojinga, bet viskas iš anksto kruopščiai apskaičiuota.

„Paprastai aš iš anksto pėsčiomis pereinu visą trasą, apžiūriu kiekvieną kampelį, kiekvieną pavojingesnę vietą, kiekvieną sankryžą. Žinau viską ir mintyse galiu susidaryti 3D gatvės vaizdą. Viską lemia pasirengimas. Be pasirengimo tikrai nesileisčiau“, – pasakoja J.-Y. Blondeau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()