Ar tikri tie paspaudimai socialiniuose tinkluose? Policija aptiko „paspaudimų fermą“ su šimtais išmaniųjų telefonų (Video)  ()

Trys vyrai buvo suimti, kuomet policija surado jų valdomą „paspaudimų fermą“. Tai – pogrindinis verslas, generuojantis paspaudimus socialiniams tinklams ar asmeninėms interneto svetainėms. Šioje „fermoje“ aptikta šimtai išmaniųjų telefonų su tūkstančiais SIM kortelių, tačiau neabejojama, kad egzistuoja ir kur kas didesnių ir geriau įrengtų paspaudimus generuojančių verslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys kinai buvo suimti Tailande. Pagrindinė jų veikla – paspaudimų generavimas „WeChat“ – kinų socialiniame tinkle. Policija aptiko dideles lentynas, kuriose tvarkingai gulėjo išmanieji telefonai. Viskas veikė automatiškai – įrenginiai patys generavo paspaudimus ir buvo įkraunami. Vyrai tiesiog prižiūrėjo savo „paspaudimų fermos“ darbą ir vedė statistiką.

Sučiupti vyrai aiškino, kad jų uždarbis priklausė nuo paspaudimų ir peržiūrų, kurias j-ie sugeneruodavo. Įprastai jų atlygis svyravo tarp 2950 ir 4400 dolerių per mėnesį. Šios „paspaudimų fermos“ klientai noriai naudojosi jos paslaugomis todėl, kad didesnis paspaudimų skaičius leidžia daugiau uždirbti iš puslapiuose publikuojamos reklamos ir yra prestižo reikalas. Kinų politikai dažnai giriasi, kad juos socialiniuose tinkluose seka tūkstančiai žmonių, tačiau seniai įtarta, kad jie savo populiarumui palaikyti naudojasi tokių įstaigų paslaugomis.

Policija konfiskavo 476 išmaniuosius telefonus ir daugiau nei 347 tūkstančius SIM kortelių. Jos, beje, Tailande gaunamos ne taip paprastai, todėl manoma, kad vyrai veikė kaip didesnio ir galingesnio tinklo dalis. Tačiau dirbtinai generuojami paspaudimai prieštarauja tik socialinių tinklų ir reklamos užsakovų taisyklėms – Tailande tai nėra nelegalu.

Vyrai yra kaltinami darbu be leidimo ir išmaniųjų telefonų importu nesumokėjus mokesčių. Kitaip tariant, kaltinimai net nėra susiję su jų veiklos pobūdžiu. Beveik neabejojama, kad tokių „fermų“ pasaulyje – daugybė. Tikriausiai daugiausia jų yra Azijoje, kurioje paspaudimai socialiniuose tinkluose yra tiesiogiai siejami su visuomenės palaikymu. Greičiausiai nemažą dalį klientų sudarė kinų politikai, tačiau neabejojama, kad ir privačios svetainės pirko dirbtinai generuojamus paspaudimus.

Tai – pelningas verslas. Turint omenyje, kad darbo įdedama palyginti nedaug, generuojamas pelnas yra išties didžiulis. Todėl patariama į didžiulius paspaudimų skaičius socialiniuose tinkluose žiūrėti įtariau – jie gali būti suklastoti.

Tailando televizijos žinių reportažas (galite pamatyti vaizdus iš „fermos“vidaus)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()