10 populiariausių šios vasaros išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių iš Kinijos - nuo pasaulinio garso produktų iki įdomių sprendimų vaikams  ()

Vasara dabar - tik tolimas prisiminimas. Visgi, šiokie tokie šio prisiminimo ženklai liko. Pavyzdžiui, pirkiniai, kuriuos įsigijote norėdami pasipuošti, aktyviai leisti laisvalaikį ar pradžiuginti vaikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes jau rašėme apie pačius populiariausius vasaros pirkinius iš Kinijos ir tame sąraše aiškiai dominavo nešiojama elektronika. Net 4 iš 10 populiariausių pirkinių buvo išmanios apyrankės ir laikrodžiai. Todėl papildomai kinų paklausėme, o kokius dar laikrodžius ir išmaniąsias apyrankes tautiečiai pirko iš šios tolimos šalies ir pagal pateiktą informaciją sudarėme 2017 metų vasarą populiariausių gaminių sąrašą. 

1. „Xiaomi Mi Band 2“

Kartoti, ką daro išmanieji laikrodžiai ir apyrankės jau tikriausiai nebereikia, nors nežinantiems priminsime. Šie įrenginiai skaičiuoja žingsnius, nueitą atstumą, matuoja širdies ritmą, pateikia sudegintas kalorijas, primena pajudėti, pateikia fizinio aktyvumo duomenis, stebi miego ritmus ir ramiai pažadina rytais. Šias funkcijas turi visi išmanieji laikrodžiai ir apyrankės, kuriuos verta pirkti. Tikriausiai net neverta stebėtis, kad populiariausiu išlieka „Xiaomi Mi Band 2“ įrenginys - jis buvo toks populiarus, kad net bendrame visų prekių TOPe užėmė 2-ąją vietą. 

Kuo ši apyrankė tokia gera? Priminsime, jog visų pirma, savo paprastumu. OLED ekranas neturi spalvų, tačiau yra ryškus net saulės šviesoje. Korpusas yra mažas, tačiau puikiai telpa silikoninėje apyrankėje, kuri dar padeda ir išlaikyti apyrankės atsparumą vandeniui - „Xiaomi Mi Band 2“ atitinka IP67 reitingą.

„Xiaomi Mi Band 2“ apyrankė nedirgina odos, yra minkšta ir patogi, o ekranas - atsparus subraižymams. Todėl „Xiaomi Mi Band 2“ norėsis dėvėti nuolat, juolab, kad apyrankės nereikia nusiimti plaunantis rankas. „Xiaomi Mi Band 2“ kainuoja  €20,50 ir yra puikus atskaitos taškas vertinant kitas apyrankes.

2. „Y2 Plus“

Tarp populiariausių pirkinių „Y2 Plus“ užėmė 7 vietą, bet tai yra antra pagal populiarumą išmanioji apyrankė. Pagrindinis jos skirtumas tas, kad tai yra dvigubai pigesnė apyrankė už „Xiaomi Mi Band 2“.

Galima palyginti skirtumus ir panašumus. Visų pirma, „Y2 Plus“ ir „Xiaomi Mi Band 2“ savo išvaizda yra labai panašūs įrenginiai - ovalus korpusas ir paprasta silikoninė apyrankė. Abu šie prietaisai naudoja OLED ekranus, ir abi gali būti naudojamos kaip laikrodžiai. Tačiau „Y2 Plus“ yra pagaminta iš paprastesnių medžiagų ir nėra tokia atspari aplinkos poveikiui - atitinka IP54 standartą.

„Y2 Plus“ taip pat turi šiek tiek mažesnę bateriją - 60 mAh, kai „Xiaomi Mi Band 2“ elementas yra 70 mAh. Taigi, tai labai panašūs įrenginiai, tik „Xiaomi Mi Band 2“ yra šiek tiek aukštesnės klasės. Tačiau „Y2 Plus“ kaina tikrai labai gundo - apyrankė kainuoja vos €9,33.

3. NO.1 F2

9-toje populiariausių prekių vietoje ir trečiojoje populiariausiųjų dėvimų prietaisų reitingo vietoje randame pirmąjį laikrodį. Šis laikrodis, nors iš pirmo žvilgsnio taip neatrodo, yra išmanus, tačiau jo ekrane socialinių tinklų tikrai nenaršysite. Kita vertus, jis labai patinka žygeiviams, žvejams ir stovyklautojams jau vien todėl, kad atitinka IP68 reitingą, matuoja aukštį virš jūros lygio, UV spidulius, temperatūrą, turi chronometrą, o stora nanosilikono danga apsaugo nuo smūgių.

NO.1 F2 taip pat jums praneš apie skambučius, kaip ir kiti išmanieji laikrodžiai, bei leis nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą - tikrai nenuvertinkite šio įrenginio vien dėl jo ekrano. Tačiau geriausia dalis yra baterija. 60-70 mAh yra gerai, bet 550 mAh yra geriau - gamintojas teigia, kad įprastai naudojant šios baterijos pakaks nors ir metams. NO.1 F2 kainuoja €14,16.

4. K88H

Paskutinę populiariausių prekių vietą užėmė štai šis stilingas įrenginys, kuris yra ketvirtasis pagal populiarumą tarp visų dėvimos elektronikos gaminių. Tai - dar vienas išmanusis laikrodis, tik šįkart visiškai kitoks. Pagrindinė K88H užduotis - gerai atrodyti. Todėl šis įrenginys turi spalvotą HD IPS, leidžiantį pasirinkti matomą ciferblatą ir patogiau valdyti kai kurias funkcijas, tokias kaip nuotilinis telefono kameros valdymas. K88H atitinka IP54 reitingo reikalavimus ir yra patogus nešioti, nes yra plonas ir lengvas.

 

Kodėl sakome, kad pagrindinė šio laikrodžio užduotis yra gerai atrodyti? Nes gamintojas į tai kreipė daugiausia dėmesio. Apyrankė yra keičiama ir nuo pat pradžių galima rinktis tarp kelių spalvų metalinių ir odinių apyrankių. Pats korpusas yra labai plonas ir matosi, kad nemažai laiko buvo praleista tobulinant programinės įrangos grafiką. Tačiau išvaizda funkcionalumui netrukdo, o K88H kainuoja vos daugiau nei 30 eurų.

5. Q50

Tai - laikrodis vaikams. Nors į populiariausių dešimtuką nepateko, tačiau buvo vienas iš perkamiausių tarp visų dėvimos elektronikos gaminių. Iš tikrųjų, tai ne tik laikrodis bet ir telefonas, naudojantis MICRO SIM kortelę. Vaikai gali priimti skambučius, greitai paskambinti vienu iš 10 įvestų numerių ar pasinaudoti SOS mygtuku. Tuo tarpu tėvai džiaugiasi, kad Q50 veikia ir kaip neblogas GPS sekiklis, kuris padeda pamatyti, kur vaikščiojo jų vaikas, kur jis yra dabar ir pan.

Aišku, patogumo prideda ir tai, kad įrenginys nuolat yra ant riešo, nors ir galima jį nustatyti taip, kad pamokų metu vaikas juo naudotis negalėtų. Įdomu ir tai, kad Q50 taip pat skaičiuoja žingsnius - galime įsivaizduoti, kad vaikai jų prilaksto nemažai. Ryškios spalvos taip pat yra privalumas.

Q50 kainuoja  €22,18.

Tiesa, nepamirškite, kad šis įrenginys nėra atsparus vandeniui - plaunantis rankas jį reikės nusiimti. 

6. „Xiaomi Huami AMAZFIT“

Vėl grįžtame prie išmaniųjų apyrankių. 6-toje dėvimos elektronikos sąrašo vietoje surandame „Xiaomi Huami AMAZFIT“ - tai yra jau aukštesnės klasės gaminys ir už pirmoje vietoje atsidūrusią „Xiaomi Mi Band 2“, tačiau kuo ši apyrankė iš tikrųjų yra geresnė?

Visų pirma, šios apyrankės nėra tokios skirtingos. Abi atitinka IP67 reitingą, turi OLED ekranus su baltais simboliais, silikonines apyrankes, kurios nedirgina odos, ir 70 mAh baterijas. Tai kuo „Xiaomi Huami AMAZFIT“ geresnė?

Tai - naujesnis, tobulesnis įrenginys. Maži patobulinimai matyti ir programinėje įrangoje, ir prietaiso dizaine. Pavyzdžiui, „Xiaomi Huami AMAZFIT“ turi ryškų stačikampį korpusą, kuris nėra vien plastikinis, kaip „Xiaomi Mi Band 2“ - jame yra ir aliuminio detalių. 

„Xiaomi Huami AMAZFIT“ apyrankė turi geresnį užsegimą, o pats ekranas yra dar tvirtesnis, dar atsparesnis subraižymui ir UV spinduliams. Tačiau už šiuos patobulinimus ir stiliaus taškus reikia mokėti. „Xiaomi Huami AMAZFIT“ kainuoja  €41,80.

7. „iWOWNfit i6 Pro“

Tai - dar viena į „Xiaomi Huami AMAZFIT“ panaši išmanioji apyrankė, sulaukusi dėmesio iš pirkėjų. Ir vėlgi, kaip ir 1 bei 2 numeris šiame sąraše dvigubai skiriasi kaina, taip ir „iWOWNfit i6 Pro“ yra dvigubai pigesnė nei „Xiaomi Huami AMAZFIT“.

O funkciškai šie įrenginiai tikrai labai panašūs. „iWOWNfit i6 Pro“ taip pat turi stačiakampį stilingą korpusą, patogią apyrankę, metalinius korpuso kraštus, OLED ekraną su baltais simboliais ir kai kurias kitas funkcijas.

„iWOWNfit i6 Pro“ turi mažesnę 60 mAh bateriją, tačiau leidžia skaityti žinutes tiesiai išmaniosios apyrankęs ekrane. Abu įrenginiai atitinka IP67 reitingą, todėl juos abu galima dėvėti nuolat. Juolab, kad „iWOWNfit i6 Pro“ nuolat stebi širdies rimtą, o naktį - miego ritmus.

Skiriasi programinė įranga, „iWOWNfit i6 Pro“ neturi UV apsaugos, tačiau ir kainuoja kur kas mažiau. „iWOWNfit i6 Pro“ kainuoja €20.83.

Jeigu svarbu yra programinis funkcionalumas, tada vertėtų rinktis „Xiaomi Huami AMAZFIT“, tačiau jei rūpi tik pagrindinės funkcijos, tuomet nieko neprarasite pataupę ir įsigiję „iWOWNfit i6 Pro“.

8. „Zeblaze Muscle HR“

„Zeblaze Muscle HR“ yra dar vienas „kietas“ išmanusis laikrodis tiems, kurie nori keliauti už pramintų takelių ribų. Kaip ir NO.1 F2, „Zeblaze Muscle HR“ atitinka IP68 reitingą, turi tvirtą apyrankę bei korpusą, tačiau jame jau rasite OLED ekraną ir įkraunamą 160 mAh bateriją (NO.1 F2 bateriją tenka keisti). Tai reiškia, kad „Zeblaze Muscle HR“ rodomus simbolius geriau įžiūrėsite ryškioje saulės šviesoje.

 

„Zeblaze Muscle HR“ padės įrašyti nueitus maršrutus ir per atstumą padaryti savo žygių nuotraukas. Tačiau duomenų apie termometrą, UV spindulių ar aukščio matuoklį gamintojas nepateikia. „Zeblaze Muscle HR“ kainuoja €24.82.

9. „Xiaomi Mi Band 1S“

Tai - pati paprasčiausia išmanioji apyrankė. Pamirškite ekranus, laikrodžius ir kitus priedus - „Xiaomi Mi Band 1S“ yra išmanioji apyrankė ir nieko daugiau. Visgi, nuvertinti šio paprasto įrenginio nereikėtų. „Xiaomi Mi Band 1S“ vis tiek primins apie skambučius, pažadins ryte, nesuges nuo vandens (IP67 reitingas), o aliuminio-magnio lydinio korpusas atrodo visai patraukliai. 

Aišku, stilingiausiu šio įrenginio pavadinti tikrai neišeina. Tačiau kaina nugali viską. „Xiaomi Mi Band 1S“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 7 eurus. O 45 mAh baterijos pakaks kelioms dienoms, nes jos nenaudoja koks nors prašmatnus ekranas.

10. SMA 09

Tai - dar vienas stilingas išmanusis įrenginys, aiškiai sugundęs lietuvius savo išvaizda. Šis laikrodis turi gerą spalvotą grūdintu stiklu dengtą ekraną, kuriame ne tik pamatysite pranešimus, bet ir juos galėsite perskaityti. Talpios 300 mAh baterijos pakaks bent porai dienų, o IP54 standarto užtenka daugeliui realių gyvenimo situacijų.

Kai kurias SMA 09 funkcijas galima valdyti gestais - pakračius riešą ar jį staiga pajudintus į vieną ar kitą pusę. Vėlgi, galite rinktis iš kelių skirtingų apyrankių variantų - galite nesunkiai susikurti labai stilingą aksesuarą. SMA 09 kainuoja vos daugiau nei 35 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()