Kaip su dvigubos kameros telefonais užfiksuoti kokybiškus portretus: „Xiaomi Mi A1“ pavyzdys ir visiems „Android“ telefonams tinkami patarimai (Foto)  ()

Dvigubos kameros ir portretų rėžimas išmaniajame telefone – funkcijos, kurios šiomis dienomis randamos kone kiekviename telefone. Ne išimtis tam yra ir „Xiaomi Mi A1“ įrenginiui, kuris dar ir veikia su visiškai švaria „Android“ operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ tinklapyje pasirodė instrukcija, į ką reikėtų pirmiausia atkreipti dėmesį, norint kokybiško portreto. Dalinamės svarbiausiais patarimais. 

Instrukcija aprašyta naudojant „Xiaomi Mi A1“ išmanųjį telefoną, tačiau realiai, šie patarimai tinka ir kitų gamintojų „Android“ telefonams.

Pats „Xiaomi Mi A1“ turi nugarėlėje įmontuotą dvigubą kamerą, kurią sudaro du 12 MPx raiškos vaizdo jutikliai – vienas iš jų yra plačiakampis, o kitas teleobjektyvas.

Gamintojas atkreipė dėmesį į tai, kad pikselių dydis siekia 1,25 μm, o tai leidžia užfiksuoti daugiau šviesos. Ką visa tai reiškia? Visų pirma tokie kamerų tipai leidžia užfiksuoti portretų nuotraukas, kurios pasižymi sulietu fonu, esančiu už fotografuojamo žmogaus.

Taip pat telefonas gali atlikti dvigubą optinį priartinimą, išsaugant nuotraukų kokybę.

Pabandykime išsiaiškinti kaip užfiksuoti kuo geresnius portretus su naujuoju „Xiaomi Mi A1“ išmaniuoju telefonu. Iš pradžių, žinoma, Jums reikės paleisti kameros aplikaciją bei paspausti ant žmogaus silueto ikonos, kuri bus ekrano viršuje.

Paspaudus ją ir aktyvavus portretų rėžimą – ikonėlė atsiduria mėlyname fone. Dabar Jums belieka sufokusuoti objektą, kuris turėtų tapti nuotraukos akcentu ir paspausti fotografavimo mygtuką.

Tačiau dažniausiai fotografuojant išmaniuoju telefonu nepakanka tiesiog paspausti vieną mygtuką ir mėgautis kokybiškomis nuotraukomis. Siūlome atkreipti dėmesį į keletą faktorių, kurie leis užfiksuoti itin gražius portretus. Visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į nuotraukos foną. Rekomenduojame pasirinkti tokią aplinką, jog nuotraukoje jis turėtų „gylį“ – tam puikiai tinka tarp medžių esantys takeliai, tuneliai ar kitos panašios vietos. Taip pat tinkamu fonu būtų galima laikyti tą, kuris pasižymi sklindančia šviesa iš už fone esančių objektų.

Nors fonas nuotraukoje ir labai svarbus, tačiau reikėtų nepersistengti renkantis aplinką, kurioje fotografuotis portretų rėžimu. Pernelyg apkrautas ar itin sudėtingas fonas gali paveikti kameros algoritmą, o dėl šios priežasties galimai nukentės Jūsų nuotraukos rezultatas – gali būti netinkamai sufokusuotas pagrindinis objektas, fonas neišblukęs ir pan. Antras labai svarbus dalykas – pasirinkti tinkamą atstumą nuo pagrindinio objekto, kurį planuojate fotografuoti.

Kuo arčiau bus objektas, kurį norite nufotografuoti portretų rėžimu – tuo geresnio rezultato galima tikėtis. Tačiau reikėtų nepamiršti to, jog nuotraukose reikėtų vengti objektų su nelygiomis sienomis ar kraštais, taip pat stiklinių objektų ir pan. Visi šie faktoriai gali lemti prastesnį fono suliejimą arba netinkamą objekto sufokusavimą. Labai svarbu, jog jeigu fotografuojate žmogų, tai jo plaukai būtų tvarkingai surišti ar sušukuoti, o aplinka kiek įmanoma tvarkingesnė – būtent tai leis užfiksuoti geriausią rezultatą.

Trečiasis dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – apšvietimas. Apšvietimas visuomet buvo vienas svarbiausių niuansų fotografuojant išmaniuoju telefonu, nes tik esant geram apšvietimui galima pasiekti geriausių rezultatų. Tos pačios taisyklės galioja ir fotografuojant portretus – itin svarbu pasirūpinti tinkamu apšvietimu, norint pasiekti norimų rezultatų.

Priminsime, jog 5,5 colių įstrižainės ekranu pasižymintis „Xiaomi Mi A1“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 625“ procesoriumi, o jo sklandų veikimą užtikrins 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties. Taip pat šis įrenginys pasižymi USB Type-C jungtimi, 3080 mAh baterija, microSD kortelių lizdu. Įprastai „Xiaomi“ naudoja savo sukurtą vartotojo sąsają, tačiau šis telefonas yra sukurtas su „Android One“ projekto ženkliuku, o tai reiškia, jog šis telefonas veikia su visiškai švaria ir naujausia „Android“ operacine sistema. „Xiaomi Mi A1“ Kinijoje kainuoja apie 200€

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()