Rusijoje bręsta įdomus planas: „Volkswagen“ platforma su GAZ prekės ženklu  ()

Kovo mėnesio pabaigoje holdingo „Russian Cars“ direktorių tarybos pirmininkas Siegfriedas Wolfas pareiškė, kad kompanija svarsto galimybę pristatyti rinkai lengvuosius komercinius modelius su GAZ prekės ženklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie automobiliai savo gabaritais ir keliamąja galia konkuruotų su vokiškaisiais „Volkswagen Caddy“. Iki šių S. Wolfo pranešimų buvo manoma, kad paskutinis kartas, kai ši kompanija rimtai ėmėsi lengvojo furgono projekto buvo 2005 ir 2006 metai. Tuomet netgi buvo sukurtas vientiso kėbulo tipo prototipas, kuris buvo sukonstruotas ant galiniais ratais varomo GAZ-31105 „Volga“ važiuoklės.

Kaip rusų portalui drom.ru duotame interviu minėjo buvęs vyriausiasis GAZ dizaineris Igoris Bezrodnis, dar prieš šešerius metus kompanija intensyviai dirbo ties lengvojo komercinio automobilio projektu.

Gamintojo produkcijos gamoje jis turėjo užimti vietą šalia „Sobol“ modelio. Rusų žurnalistams dizaineris netgi pademonstravo vieną iš jo paties sukurtų išorės dizaino eskizų.

Jis buvo nupieštas dar 2011 metais ir išsiskyrė stilizuotais „Gazelle“ elementais ir reljefiniais kėbulo šonais. I. Bezrodnis sakė, kad būsimo automobilio konstrukcijoje buvo pritaikyti „General Motors“ mazgai.

GAZ ir amerikiečių koncernas tuomet aktyviai bendradarbiavo. Tarp kitų bendrų projektų buvo Žemutiniame Naugarde surenkami Rusijos rinkai skirti „Chevrolet Aveo“ sedanai.

Tačiau nuo to laiko situacija pasikeitė. Neoficialiais duomenimis, šiuo metu svarstoma būsimajam lengvajam komerciniam automobiliui panaudoti „Volkswagen Caddy“ platformą. Šią informaciją iš dalies patvirtina žinios apie tai, kad „Volkswagen“ koncernas rimtai nagrinėja galimybę įsigyti dalį GAZ akcijų ir kartu imtis naujų projektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: