Atsargiai! Nuo šių metų sausio 1 dienos dauguma greičio matuoklių tyliai perjungti į naują režimą - užfiksuotų pažeidimų skaičius iš karto padidėjo 20%  ()

Vairuotojams, kurie pristabdydavo tik artėdami prie greičio matuoklio, teks keisti įpročius. Dar praėjusią vasarą Lietuvos keliuose atsirado penki matuokliai, fiksuojantys ir nuvažiuojančių transporto priemonių greitį vairuotojams iš nugaros. Tačiau nuo šių metų pradžios praktiškai visi radarai fiksuoja daugiau, nei vairuotojai galvojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuvažiuojančius automobilius ėmė fiksuoti dauguma šalies keliuose veikiančių stacionarių prietaisų. Visi greičio matuokliai tokiu režimu buvo tyliai perjungti nuo šių metų sausio 1 dienos.

Įdiegė visuose radaruose

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovė Eglė Nemanytė portalui lrytas.lt patvirtino, kad šiuo metu visi greičio matuokliai pastatyti keliuose, kuriuose nėra plačios skiriamosios juostos, turi šią funkciją. „Apytiksliai paskaičiavus tik apie 10 matuoklių stovi keliuose, kuriuose yra tokia juosta“, – pažymėjo pašnekovė.

Ji atkreipė dėmesį, kad tai nėra tikslus skaičius, tačiau patvirtino, kad nuvažiuojantį transportą fiksuoja maždaug 130 valstybinės reikšmės keliuose įrengtų stacionarių radarų. Papildomas funkcionalumas buvo diegiamas norint padidinti greičio matuoklių efektyvumą ir taip pagerinti eismo saugumą.

Fiksuoja daugiau pažeidėjų

E. Nemanytė sakė, kad preliminariais duomenimis, dar žiemos sezono metu užfiksuotų pažeidimų skaičius padidėjo 20 proc. „Tikėtina, kad šiltuoju metu greičio viršijimo atvejų bus dar daugiau dėl motociklininkų“, – konstatavo. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2018 metais nuo sausio 1 iki balandžio 19 dienos buvo užfiksuoti 254 677 greičio viršijimo atvejai.

Galimybė fiksuoti nuvažiuojantį transportą greičio matuokliuose pradėta diegti praėjusią vasarą. Iš pradžių buvo bandomi penki radarai, tačiau jau tuomet buvo užsiminta, kad vairuotojus iš nugaros fiksuos ir daugiau prietaisų.

Vairuotojams Lrytas.lt primena, kad vienintelė išimtis – radarai, stovintys keliuose su skiriamąja juosta. Tuomet tiesiog nėra galimybės užfiksuoti abiem kryptimis judančių transporto priemonių. Taigi magistralėse ar greitkeliuose esantys radarai iš nugaros nefotografuos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(13)
(8)
(5)

Komentarai ()