Jau galima išbandyti skraidančius automobilius, kuriuos remia vienas iš „Google“ įkūrėjų Larry Page (Video)  (2)

Larry Page'o, vieno iš „Google“ įkūrėjų, remiamas skraidančių automobilių startuolis „Kitty Hawk“ galimiems pirkėjams pradėjo siūlyti bandomuosius skrydžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

L. Page'o finansuojamas „Kitty Hawk“ pernai buvo įkurtas Kalifornijos valstijoje. Skraidančio automobilio prototipą įmonė testuoja Naujojoje Zelandijoje.

Startuolio generalinis direktorius Sebastianas Thrunas televizijai CNN teigė, kad pilotuoti skraidantį automobilį „Flyer“ yra taip pat paprasta, kaip žaisti kompiuterinį žaidimą „Minecraft“.

„Flyer“ prieinamumas daugiau žmonių padės patirti ateities transporto priemonių laisvę ir galimybes. Dabar mūsų prioritetas – kviesti nedideles žmonių – naudotojų, įtakingų asmenų, žiniasklaidos atstovų ir bendruomenių narių – grupes mūsų naujame bandymų poligone patirti skrydžio laisvę“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Kitty Hawk“ atstovė.

Pirmieji bandomieji „Flyer“ skrydžiai buvo vykdomi virš vandens. Transporto priemonė pasiekė 32 kilometrų per valandą greitį ir pakilo į ne didesnį nei 3 metrų aukštį virš vandens.

Startuolį finansuojantis L. Page'as „Google“ kartu su Sergejumi Brinu įkūrė 1998-aisiais. Jis iki šiol eina patronuojančiosios įmonės „Alphabet“ generalinio direktoriaus pareigas, o „Kitty Hawk“ yra jo asmeninis projektas, niekaip nesusijęs su „Google“ veikla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: