Naujas vokiškų automobilių skandalas įgauna pagreitį: Miuncheno prokuratūra iškėlė bylą „Audi“ vadovui ir jau atliko kratą jo namuose  (3)

Miuncheno prokuratūra iškėlė bylą, kurioje Vokietijos automobilių gamintojos „Audi“ vykdomasis direktorius Rupertas Stadleris įtariamas „sukčiavimu ir emisijų manipuliavimu“. R. Stadlerio namuose atlikta krata.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Byla iškelta ir dar vienam „Audi“, priklausančios grupei „Volkswagen“, valdybos nariui. Jo bute taip pat atliktos kratos. Abu pareigūnai kaltinami sukčiavimu ir „netiesioginiu klaidingos informacijos teikimu arba jos nuslėpimu“, skelbia prokuratūra.

Anot prokurorų, „Audi“ nuo 2009 metų Jungtinėse Valstijose ir Europoje pardavė bent 210 000 dyzelinių automobilių, kuriuose buvo įmontuota išmetamųjų dujų emisijų duomenis klastojanti programinė įranga. Šiuo metu tiriami įtarimai, susiję su „Audi“ sukčiavimais ir neteisėta produkcijos reklama per praėjusius metus.

Šių metų vasario pradžioje dviejose „Audi“ įmonėse taip pat buvo atliktos kratos.

Emisijų skandalas „Volkswagen“ sudrebino 2015-aisiais – bendrovė prisipažino į automobilius diegusi programinę įrangą, skirtą apeiti emisijų testus. Skaičiuojama, kad dėl šio skandalo Vokietijos automobilių milžinė prarado apie 30 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (3)