Vaizdo kokybę akcentuojantis „Cubot Power“ išmanusis telefonas siūlomas su 40% nuolaida: dabar tai pigiausias išmanusis su 6GB RAM, 128GB ROM ir net 6000 mAh talpos baterija  ()

Naujausia išmaniųjų telefonų gamintojų mada – su kuo mažesnėmis sąnaudomis įrenginyje „sutalpinti” kuo pajėgesnę aparatinę dalį. Šią technologinę kryptį puikiai iliustruoja kompanijos „Cubot” telefonas „Cubot Power“ su „Android 8.1”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaina

Tikrinta 2018 11 02

  • Lietuvoje - 290€.
  • Gearbest - 175.80€.
  • 40% nuolaida ir pati mažiausia kaina
  • Pats pigiausias išmanusis su 6GB RAM, pilno dydžio ekranu ir tokios talpos baterija
  • TomTop - 239€.
  • Pirkdami Gearbest sutaupote apie 115 eurų.

Gamintojas šį savo naują modelį - „Cubot Power“ - pristato kaip orientuotą į tuos pirkėjus, kuriems yra svarbus sklandus darbas fotografuojant, peržiūrint video medžiagą, ir kuo mažesnė priklausomybė nuo išorinio energijos šaltinio. Kartu tai yra modelis, skirtas vidutinį biudžetą turintiems pirkėjams, bet kuriems svarbios geresnės nei vidutinės įrenginio galimybės.

Šiuos teiginius patvirtina ir pagrindiniai techniniai parametrai, kuriuos aptarsime visus iš eilės.

„Cubot Power“ ekrano įstrižainė sudaro 5.99 colio, ir tai yra ko gero vienas populiariausių formatų visoje išmaniųjų telefonų rinkoje. Žinoma, jei prioritetą teikiate mažesniems telefono matmenims, ko gero verta rinktis mažesnės įstrižainės ekraną turintį gaminį. Tačiau tiems, kas ilgiau naudojasi telefonu, o ne kompiuteriu, didesnis ekranas yra neginčijamas privalumas. Ekrano raiška yra 2160 x 1080 taškų.

Telefono galinės vaizdo kameros raiška – 16.0 MP (interpoliuota iki 20.0 MP raiškos). Priekinė vaizdo kamera – 8.0 MP (interpoliuota iki 13.0 MP raiškos).

Už palyginti labai gerą 175.80 Eur kainą gamintojo neseniai pristatytame „Cubot Power“ modelyje įdiegtas gan solidus, vertinant pagal šių dienų kriterijus , 6GB operatyviosios atminties (RAM) rezervas. Vidinės atminties kiekis taip pat nėra „numažintas“ ir siekia 128GB. Papildomai galima naudoti „Micro SD“ standarto korteles , kurios vidinės atminties resursus gali išplėsti papildomais 128GB.

„Cubot Power“ pagrindinio mikroprocesoriaus (CPU) platforma yra aštuonių branduolių MT6763T (Helio P23), veikianti 2,5 GHz taktiniu dažniu. Mikroprocesorius buvo pristatytas praėjusiais metais, ir yra pagamintas naudojant 16nm technologinį procesą.

Palyginti su ankstesniais „MediaTek“ mikroprocesoriais, MT6763T integruota vaizdo posistemė Mali-G71MP2 , veikianti 770 MHz dažniu, užtikrina apie 10% didesnį našumą, jeigu palygintume su P20 ir P25 platformose naudota grafine posisteme Mali-T880MP2.

„AnTuTu“ platformoje MT6763T demonstruoja 69500 taškų rezultatą. Iš praktinės pusės, tokio pajėgumo mikroprocesorius visiškai neproblemiškai susidoros su visomis kasdienėmis užduotimis. Našesnių mikroprocesorių, be abejo, egzistuoja, tačiau juos naudojantys telefonai patenka jau į kitą kainos segmentą.

„Cubot Power“ telefone naudojama originali „Android 8.1“ operacinė sistema, t.y., kaip teigia gamintojas, telefone nėra įdiegta jokios kitos programinės įrangos išskyrus tai, ką pateikia pati operacinės sistemos kūrėja kompanija „Google“.

Telefone numatyti du „Nano SIM“ standarto kortelių lizdai. „Cubot Power“ palaiko „Dual 4G“ arba „Dual VoLTE/ViLTE“ technologiją, leidžiančią mobiliuosius duomenis perduoti naudojant dvi SIM korteles, t.y. du duomenų perdavimo kanalus. Taip telefonas teoriškai gali pasiekti 300 MBit/s duomenų parsisiuntimo ir 150 Mbit/s išsiuntimo spartas.

Dar vienas išskirtinis telefono bruožas yra didelės 6000 mAh talpos integruota ličio jonų baterija. Gamintojo teigimu, net žaidžiant aparatiniams resursams reiklius žaidimus, energijos vienu įkrovimu turėtų pakakti 10-čiai valandų.

„Cubot Power“ pirštų atspaudų skaitytuvas sumontuotas telefono nugarėlėje. Veikimo sparta pagal gamintojo pateikiamus parametrus atitinka šiandieninius greitaveikos standartus: vienas piršto atspaudo nuskaitymas ir telefono atrakinimas užtrunka 0,1 s.

„Cubot Power“ palaiko greito įkrovimo technologiją. Įkrovimui naudojama „USB Type-C“ sąsaja.

Iš kitų savybių svarbu paminėti tai, kad telefone išlaikyta 3,5 mm standarto garso išvesties jungtis. Telefonas komplektuojamas su apsauginiu nugarėlės dėklu, greituoju pakrovėju.

Daugiau apie šį telefoną galite pažiūrėti šioje video apžvalgoje:

Kas labiau domisi gilesniais techniniais aspektais, tolesniame video galima išvysti pilną „Cubot Power“ išardymo ir surinkimo procesą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: