Lenktyninių automobilių gamintojas „Panoz“ skelbia apie unikalią kėbulo dangą, kurios greitu laiku norės kiekvienas vairuotojas  ()

Nepriklausomas sportinių ir lenktyninių automobilių gamintojas „Panoz“ neseniai paskelbė, kad jų nauji automobiliai bus padengti „Feynlab“ sukurta savaime atsistatančia dažų apsaugos keramine danga, praneša „The Dirve“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panoz“ automobiliai dažniausia naudojami sportui, todėl ši nauja dažymo technologija jiems suteiks papildomą apsaugą nuo dulkių ir kelio dervų, kurios susikaupia lenktynių trasose ir bendro naudojimo keliuose.

Keraminis mišinys, vadinamoji „Nano“ danga, iš tiesų buvo sukurta siekiant apsaugoti įvairioms lengvai pažeidžiamoms detalėms. Tačiau netrukus „Feynlab“ šią technologiją pritaikė automobilių industrijoje.

„Švelnia kempinėle visas automobilio kėbulas padengiamas keramine „Nano“ danga, tuomet užpurškiamas lako sluoksnis“, – „The Drive“ žurnalistams darbų seką papasakojo įmonės darbuotojas.

Keraminė danga chemiškai sujungiama su automobilio dažais – susidaro švelnus ir blizgus sluoksnis. Panašiai kaip permatoma apsauginė plėvelė, ši danga apsaugo automobilio dažus nuo vandens, purvo ir nešvarumų poveikio. Skirtingai nei kitos priemonės, „Feynlab“ mišinys yra pusiau ilgalaikis, todėl prieš jį naudojant, automobilio kėbulas turi būti idealios būklės – be jokių įtrūkimų ir suskilinėjimų.

Padengus automobilį šia danga, jis ne tik įgauna papildomo blizgesio, bet ir tampa atsparus kasdieniams pavojams – saulės, ultravioletinių spindulių poveikiui, rūgštiniam lietui ir paukščių išmatoms.

Šios dangos ypatumas – pažeistas dažų paviršius gali atsistatyti į savo pradinę padėtį. Pastebėjus įbrėžimus, savininkui pakanka automobilį pastatyti vietoje, kur jį pasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Nuo karščio danga grįžta į pradinę suformuotą padėtį, tad įbrėžimai išnyksta patys.

Tam, kad galėtumėte išbandyti šią apsaugą, jums tikrai nereikia pirkti „Panoz“ automobilio. Nemažai pasaulio parduotuvių turi licencijas prekiauti šia danga. Paprastos apsauginės dangos kainos svyruoja nuo 500 JAV dolerių, o atsistatančią technologiją turinčios dangos kainos prasideda nuo 2500 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()