D. Trumpas gavo naują „Žvėrį“: daugiau nei 9 tonas sveriantis limuzinas už 1,5 mln. JAV dolerių, o technologijų tiek, kad pavydėtų pats Džeimsas Bondas (Video)  ()

JAV prezidento Donaldo Trumpo naujasis „Cadillac“ limuzinas kainavo 1,5 mln. JAV dolerių, sveria daugiau nei 9 tonų, o jo viduje įrengtas šaldytuvas pripildytas jo paties grupės kraujo, praneša „NSC News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo tarnyba į Niujorką atskraidino specialiai prezidentui sukurtą limuziną. Žinoma, limuzinas buvo panašus į savo pirmtaką – limuziną, kuriuo važinėjo dar Barackas Obama savo inauguracijos metu. Šis automobilis taip pat turi savo pavadinimą ir vadinasi „The Beast“ (toks pat buvo ir ankstesnio pavadinimas).

Naujasis D. Trumpo limuzinas atrodo kaip ištemptas „Cadillac XT6“. Tačiau iš tiesų yra sukurtas taip, kad galėtų atlaikyti teroristų ar užpuolikų atakas. Be to, jei prezidentas būtų sužeistas, šiame automobilyje yra įvairių reikmenų pirmajai pagalbai, o tarp jų ir prezidento kraujo grupės kraujo prikrautas šaldytuvas.

Šis automobilis yra paruoštas įvairioms situacijoms: ratuose yra įmontuota papildoma oro kamera, kuri užpildytų padangas joms prakiurus. Taip pat įrengtos saugumo priemonės, primenančios Džeimso Bondo filmus: naktinio matymo sistema, dūmų užtaisas, bloginantis matomumą kitų transporto priemonių vairuotojams, ašarinės dujos, kurias automobilio vairuotojas turi galimybę išpurkšti vienu mygtuko paspaudimu.

Taip pat šis limuzinas netgi gali ant kelio išpilti alyvą, kad iš paskos važiuojantys automobiliai taptų sunkiau valdomi slidžiame kelyje. Negana to, automobilio rankenos gali tapti laidžios elektrai, kad ši nukrėstų į vidų bandančius patekti užpuolikus.

Išmanios komunikacinės technologijos

Be apsaugos sistemų JAV prezidento limuzine taip pat pasirūpinta ir itin brangiomis bei išmaniomis komunikacijos technologijomis.

JAV Saugumo tarnybos teigimu, užsienio apsaugos tarnybos nėra linkusios atskleisti metodų, kuriais stengiasi apsaugoti savo šalių prezidentus. Visgi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai taip pat gavo atnaujintą ir patobulintą „Mercedes-Benz“ limuziną, kuriuo važinėjo jau ir anksčiau. V. Putinas naudojasi ir naujuoju „Aurus“, kurį varo „Porsche“ variklis.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas taip pat neseniai buvo pastebėtas su nauju kinų gamintojo sukurtu limuzinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(12)
(-11)

Komentarai ()