To dar nebuvo: „Geely“ padalinys JAV „Terrafugia“ pradeda priiminėti išankstinius užsakymus pirmiesiems pasaulyje serijinės gamybos skraidantiems automobiliams (Video)  (2)

Kinijos privataus kapitalo automobilių gamintojo „Geely“ padalinys JAV „Terrafugia“ spalį pradės priiminėti išankstinius užsakymus pirmiesiems pasaulyje serijinės gamybos skraidantiems automobiliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skraidančių automobilių idėja buvo puoselėjama daugelį dešimtmečių. Nors bandymų sukurti skraidantį automobilį buvo ne vienas ir ne du, tačiau „Geely“ tvirtina pirmoji pasaulyje pradėsianti juos gaminti serijiniu būdu.

Pasak „Terrafugia“ valdybos pirmininko Chriso Jarano, kurį cituoja Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“, serijinės gamybos hibridinius - benzinu ir elektra varomus - skraidyti galinčius automobilius pirmieji jų užsakovai gaus ateinančiais metais. Ši transporto priemonė turės dvi sėdimas vietas. Jos perjungimas iš važiavimo į skrydžio režimą užtruks tik vieną minutę, tačiau jai būtinas pakilimo-nusileidimo takas.

Pirmieji šiais automobiliai bus aprūpinti užsakovai Jungtinėse Valstijose.

Nors skristi galinčio automobilio pardavimo kaina kol kas nėra galutinai nustatyta, „Geely“ vadovybė mano, kad jie dėl brangumo vargu ar bus labai paklausūs.

Jos manymu, ši technikos naujovė gali iš dalis pakeisti nedidelius lėktuvus, o bene labiausiai ji gali sudominti siuntų pristatymo paslaugas teikiančias įmones.

Anot Ch.Jarano, kitas „Terrafugia“ skraidančio automobilio modelis TF-2, kuris galės pakilti ir nusileisti vertikaliai, bus pristatytas taip pat ateinantį mėnesį, tačiau jo serijinę gamybą pagal užsakymus planuojama pradėti tik 2022-2023 metais.

„Geely“ Masačusetso valstijoje įsikūrusią „Terrafugia“ įsigijo pernai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: