„Bugatti Veyron“ nuoma dienai kainuoja milžiniškus pinigus, bet net ir tie, kurie tam ryžtasi, automobilio nevairuoja  (3)

„Bugatti Veyron“ nėra naujausias žodis automobilių dizaine ir technologijose, tačiau tai yra neeilinė mašina. Šis itin prabangus superautomobilis laužė rekordus ir tapo ne vieno automobilių entuziasto svajone. Tiesa, daugelis žmonių šio automobilio nori ne visam laikui, bet bent vienam nuotykiui. Ir tai įmanoma - „Bugatti Veyron“ yra nuomojamas, tik kaina jums nepatiks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

20 tūkstančių dolerių - tiek JAV kainuoja „Bugatti Veyron“ servisas, kuomet keičiama variklio alyva bei kitos greitai susidėvinčios dalys. Maždaug tiek kainuoja ir išsinuomoti „Bugatti Veyron“ vienai dienai. Žinoma, priklauso nuo vietos, laiko ir „Veyron“ versijos - kainos kyla ir iki 35 tūkstančių už retesnius automobilius. Ir, nors tai yra dideli pinigai, už kuriuos galima įsigyti dėvėtą „Lotus“, „Honda S2000“ ar net „Porsche Cayman“. Tačiau klientų netrūksta.

Tokią didelę kainą diktuoja rinka. JAV veikia kelios nuomos bendrovės siūlančios „Bugatti Veyron“. Bent pora šių automobilių nuomojama Las Vegase, kur žmonės ir atvažiuoja išleisti pinigų. „Bugatti Veyron“ priežiūra ir remontas kainuoja milžiniškus pinigus, o ir auganti automobilio rida kenkia jo likutinei vertei. Tiesa, „Bugatti Veyron“ savininkai teigia, kad tai yra labai patikimas automobilis. Tačiau net jei turite 20 tūkstančių dolerių, nesitikėkite, kad nuomos bendrovė jums taip paprastai patikės „Veyron“ raktelius.

„Bugatti Veyron“ remontas kainuoja labai brangiai, ypač, jei jis yra pažeistas avarijos metu. Taigi, nuomos bendrovės šiuos superautomobilius nuomoja tik tiems, kurie turi reikiamą draudimą arba yra pakankamai turtingi padengti visą „Bugatti Veyron“ vertę, jei jis būtų sugadintas nepataisomai. Ta vertė svyruoja nuo 1 iki 4 milijonų eurų.

Taigi, „Bugatti Veyron“ nuomojasi tik labai turtingi keliautojai ir įmonės. Šie automobiliai dažniausiai išnuomojami įvairių muzikinių klipų, filmų ir reklamų filmavimui. Iš tiesų, dažniausiai jie per visą nuomos laikotarpį nuvažiuoja labai mažai kilometrų, nes stovi kur nors veiksmo fone.

Prabangių automobilių nuomos rinka yra labai gyvybinga, tačiau kartu ir paini. Kai kurie superautomobiliai išnuomojami kur kas pigiau nei kiti, tačiau sąlygos visada būna skirtingos. Šie automobiliai dažniausiai nėra labai patikimi, genda, o vairuotojams visada norisi stipriau paspausti akceleratoriaus pedalą. Todėl šalia nuomos kainos visada yra ir draudimo išlaidos. Draudimas nedengia žalos, kurią sukelia pats vairuotojas, todėl susigundyti pačiais pigiausiai pasiūlymais tikrai nereikėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai (3)