Įkliuvo dar vieni sukčiai, meluojantys apie savo telefonų našumą: tikrovėje net 41 proc. žemesni įvertinimai  ()

Praėjusį mėnesį viso pasaulio technologijų naujienų šaltiniai skelbė apie tai, kad Kinijos įmonė „Huawei“ buvo pričiupta sukčiaujant įrenginių našumo testuose – sukčiavimo algoritmai buvo įdiegti ir į pavasarinius flagmanu „P20 Pro“ bei „P20“. Anksčiau būta žinių ir apie negarbingą „OnePlus“ bei „Meizu“ elgesį. O dabar prie šios kompanijos prisijungė ir ketvirta Kinijos įmonė – „Oppo“, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp „Oppo“ įrenginių, kuriuose yra sukčiavimo algoritmai, įjungiantys didesnės telefono apsukas vos užfiksavus, kad įjungtos spartos matavimo programėlės – ir įmonės flagmanas „Find X“. Juos sukčiaujant pagavo spartos matavimo programėlės „3DMark“ kūrėjai, jų taisykles pažeidžiančius įrenginius pašalinę iš savo reitingų.

Telefonai buvo užprogramuoti taip, kad atpažintų per „Google Play“ viešai platinamą „3DMark“ programėlę ir specialiai išskirtų daugiau įrenginio išteklių siekiant kuo aukštesnio rezultato. Tokių pačių įrenginių našumas buvo išbandytas ir su identiškus testus atliekančia vidine „3DMark“ versija, kurios telefonas atpažinti negalėjo: paaiškėjo, kad „Oppo Find X“ ir „Oppo F7“ gavo net 41 proc. žemesnius įvertinimus nei su vieša programėle.

Spartos matavimo programėlės kūrėjai leidžia optimizuoti telefonų našumą nespecifiškai aptinkant didesnį įrenginio apkrovimą, tačiau našumo padidinimas vien reaguojant į įjungtų programėlių pavadinimus yra vertinamas kaip sukčiavimas. Dėl to iš reitingų pašalinti abu „Oppo“ telefonai – jie su nuliniais įvertinimais nublokšti į pačią našumo lyderių sąrašo apačią. „Find X“ telefonui tai buvo itin skaudus smūgis – iki „3DMark“ kūrėjų patikrinimo šis telefonas pasauliniuose reitinguose galėjo didžiuotis ketvirta vieta.

Spartos matavimo programėlę kurianti įmonė UL skelbia, kad „Oppo“ prisipažino specialiai identifikuojantys „3DMark“ programėlę. „Kai nustatome, kad vartotojas įjungia tokias programėles, kaip žaidimai ar 3D našumo matavimo įranga, kurie reikalauja didesnio našumo, mes paleidžiame platformą veikti pilnu našumu, kad vartotojo patirtis būtų kuo sklandesnė“, - rašoma Kinijos įmonės pasiaiškinime.

Tiesa, anksčiau „Oppo“ viešai aiškino, kad didesnių telefono išteklių reikalaujančios programėlės nėra atpažįstamos pagal pavadinimą ir kad telefone naudojama standartinė energijos sąnaudų bei našumo optimizavimo strategija: įprastu atveju telefono našumas ribojamas iki 70-80 proc. nuo maksimalaus našumo, kuris pilnai išnaudojamas tik esant poreikiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()