Tai ko gero pigiausias išmanusis telefonas su moderniu dizainu, „Android 8.1“ ir aliuminio lydinio rėmeliu – pagal kainą jam tiesiog nėra lygių („Umidigi A3“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  ()

„Umidigi A3“ – tai šiuolaikiškai atrodantis ekonominės klasės išmanusis telefonas, kuris išsiskiria aukštosios klasės išmaniesiems telefonas prilygstančia išvaizda, tačiau kainuoja rekordiškai pigiai. Daugiausia teigiamų atsiliepimų „Umidigi A3“ susilaukia dėl itin geros kainos, o taip pat dėl pilnaverčio visame pasaulyje veikiančios LTE ryšio modulio, iš karto įdiegtos „Android 8.1“ operacinės sistemos, 2 SIM kortelės lizdų ir visiškai atskiro SD kortelės lizdo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Umidigi A3“ specifikacijos

  • Ekranas: 5,5 colių įstrižainės lietimui jautrus ekranas (1440 x 720, 295 PPI).
  • Procesorius: 4 branduolių „MediaTek MT6739“ centrinis procesorius.
  • Vaizdo plokštė: „IMG PowerVR IMG 8XE“.
  • Atmintis: 2 GB RAM, 16 GB duomenų atmintis (gali būti plečiama naudojant Micro SD kortelę iki 256 GB).
  • Kameros: galinė dviguba kamera (12 MP + 5 MP, 6 lęšiai, f/2.0, 1.25 μm, 1/2.8'', dviguba LED blykstė). Priekinė 8 MP kamera (OV8856, f/2.0).
  • OS: „Android 8.1“.
  • Baterija: 3300 mAh talpos baterija.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas - integruotas išmaniojo telefono galinėje dalyje; veido atpažinimas.
  • Jungtys: 3,5 mm ausinių jungtis, Micro USB, 2 Micro SIM ir atskiras SD kortelės lizdas.
  • Ryšiai: GPS, GLONASS, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 4G LTE (B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B12 / B13 / B17 / B19 / B20 / B38 / B40 / B41).
  • Jutikliai: giroskopas, šviesumo ir artumo daviklis, geomagnetinis jutiklis, P ir L jutikliai.
  • Korpusas: iš aliuminio lydinio pagamintas rėmelis, stiklu padengtas priekinė ir galinė dalis.
  • Išskirtinės savybės: dviejų SIM kortelių palaikymas kartu su Micro SD kortele; dviguba kamera; originali lietuvių kalbą palaikanti „Android 8.1“ operacinė sistema; pilnavertis LTE palaikymas visame pasaulyje.
  • Matmenys ir masė: 14,72 x 0,7 x 0,85 cm; 186 g.

„Umidigi A3“ kaina

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Gearbest“ – 71,16 €.
  • Dabar parduodamas su 26% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu.

Išmaniuosius telefonus įprasta skirtyti į aukštosios klasės ir ekonominės klasės. Jeigu labiau prijaučiate pirmajam variantui, tuomet greičiausiai renkatės „Samsung“ ar „Apple“ išmaniuosius telefonus. Tačiau visiems gyvenimo atvejams brangaus flagmano nepirksite – juk telefono reikia ir vaikams, ir tėvams, ir pagaliau, kaip atsarginio varianto ar tiesiog darbe, kai brangus modelis gali greitai sudužti.

Ir štai tokiais atvejais, kai reikia pigaus darbinio telefono, jo paranku ieškoti Kinijos elektroninėse parduotuvėse. Būtent čia gausu patrauklių variantų, o už prieinamą kainą dabar gaunate ne tik ekonominės klasės išmaniojo telefono funkcionalumą, bet ir aukštosios klasės išmaniajam telefonui prilygstantį dizainą. Kad tai iš tikrųjų yra įmanoma puikiai patvirtina naujos kartos išmanusis telefonas „Umidigi A3“.

„Umidigi A3“ yra itin pigus biudžetinis telefonas. Šiuo metu tai turbūt geriausiu kainos ir kokybės santykiu pasižymintis išmanusis telefonas rinkoje – ypač, kai kitose internetinėse parduotuvėse toks telefonas kainuoja gerokai daugiau.

Ir nors „Umidigi A3“ kainuoja vos 70 eurų, jis yra ganėtinai mielas išmanusis telefonas. Taip, čia nepamatysime žvėriškų parametrų, kaip flagmanuose, bet juk ir kaina jo nesiekia 1000 eurų.

Nors tai biudžetinis telefonas, bet „Umidigi A3“ aprūpintas metalinių korpusu, „MT6739“ 1,5 GHz procesoriumi, 3000 mAh talpos baterija, 2 GB RAM ir 16 GM RAM. Ne stebuklai, bet kasdienių poreikių patenkinimui daugiau nei gana.

Plius, labai gerai, kad telefonas palaiko papildomą atminties kortelę – net iki 256 GB talpos. Tad visa reikalinga informacija tikrai tilps šiame kompaktiškame telefone. 

Dar yra labai svarbu paminėti, kad telefonas vienu metu gali palaikyti dvi Nano Sim korteles ir tuo pačiu metu papildomą atminties kortelę. Tai bus ypač naudinga tiems, kurie mėgsta turėti skirtingas SIM korteles, bet nenori su savimi nešiotis dviejų telefonų.

Šis išmanusis telefonas daugelio pirkėjų dėmesį atkreipia dėl solidaus dizaino, kurį padeda sukurti iš aliuminio pagamintas rėmelis bei stiklu padengta „Umidigi A3“ priekinė bei galinė dalis. Be to, „Umidigi A3“ turi 5,5 colių įstrižainės lietimui jautrų ekraną (1440 x 720, 295 PPI), kuris, kaip rodo praktika, vis dar išlieka vienu populiariausių pasirinkimų ekonominės klasės išmaniųjų telefonų segmente.

Nors tai biudžetinio segmento išmanusis telefonas, bet jis gali pasigirti turįs gana geras kameras: dvigubą galinę kamerą – 12 MP+5 MP ir 8 MP priekinę kamerą kokybiškoms asmenukėms.

Jis taip pat palaiko pirštų atspaudų nuskaitymą ir netgi telefono atrakinimą nuskaičius vartotojo veidą - „Face ID“ technologija. Neįtikėtina rasti tokią funkciją telefone kuris kainuoja vos 70 eurų.

„Umidigi A3“ darbuojasi su „Android 8.1“ operacine sistema ir palaiko lietuvių kalbą. Taip pat nekils problemų dėl ryšių, kadangi „Umidigi A3“ palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius.

Na ir tokie dalykai, kaip „WiFi“, „Bluetotoh“, GPS ir GLONASS yra savaime suprantami net ir biudžetinių telefonų atributai.

Pagal savo technines galimybes artimiausiu „Umidigi A3“ konkurentu šiuo metu tampa „Cubot Nova“ išmanusis telefonas (šiuo metu kainuoja 106.35 €.). Šie abu išmanieji telefonai turi 5,5 colių įstrižainės ekranus, tačiau „Cubot Nova“ gali pasigirti 1 GB didesne RAM atmintimi (3 GB prieš 2 GB). Tuo tarpu „Umidigi A3“ akivaizdų pranašumą įgyja dėl integruotos dvigubos kameros su geresne diafragma (f/2.0 prieš f/2.2).

„Umidigi A3“ išmanusis telefonas „Cubot Nova“ taip pat nurungia didesnės talpos baterija (3300 mAh prieš 2800 mAh), kur kas solidžiau atrodančiu korpusu („Cubot Nova“ korpusas pagamintas iš plastiko) bei pusantro karto mažesne kaina. Greičiausiai sutiksite, kad „Umidigi A3“ šiuo atveju yra vienareikšmiškai geresnis pasirinkimas, nes vien tik dėl 1 GB RAM tiek permokėti už „Cubot Nova“ bent jau šią akimirką tikrai nėra verta.

„Umidigi A3“ atsiliepimai

Išmanusis telefonas „Umidigi A3“ Kinijoje pasirodė lapkritį, todėl kol kas jį galima įsigyti tik keliose Kinijos elektroninėse parduotuvėse. Nepaisant to, susidomėjimas „Umidigi A3“ yra pakankamai didelis. Šį išmanųjį įvertino jau spėjo įvertinti pirmieji pirkėjai – šiuo metu „Umidigi A3“ reitingas Kinijoje siekia 5 žvaigždutes iš tiek pat galimų.

  • Mr. Telefonas atvyko gana gretai, o siunta buvo registruota. Turiu pripažinti, kad išmaniojo telefono kokybė puikiai pateisina lūkesčius atsižvelgus į žemą kainą. Vos tik įjungus „Umidigi A3“ iš karto gavau OTA atnaujinimą, taip pat įsidiegiau naujas „Google“ taikomųjų programų versijas. Beje, išmanųjį telefoną taip pat skenavau su dviem skirtingomis antivirusinėmis programomis ir nei viena iš jų nerado jokių įtartinų „Umidigi A3“ įdiegtų rinkmenų. Esu maloniai nustebintas šiuo išmaniuoju telefonu, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad tai yra ekonominės klasės išmanusis telefonas. Jeigu ieškote galingo išmaniojo telefono, tuomet „Umidigi A3“ tikrai ne jums.
  • Mensur. „Umidigi A3“ – tai pat geriausias variantas kokį man tik pavyko rasti Kinijoje šiuo metu. Techninės galimybės pilnai pateisina ekonominės klasės išmaniojo telefono lūkesčius, o dizainas prilygsta aukštosios klasės išmaniesiems telefonams. Be to, „Umidigi A3“ komplekte taip pat rasite apsauginę ekrano plėvelę bei silikoninį dangtelį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()