„Android Authority“ išrinko geriausius 2018 metų „Android“ išmaniuosius telefonus: taigi, kurie geriausi iš geriausiųjų? (Video)  (4)

Ekspertai vertino išmaniųjų fotoaparatus, garsą, autonomiją ir kitus parametrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas „Android Authority“ apibendrindamas besibaigiančius metus, pristatė išmaniuosius telefonus, kurie verti vadintis geriausiais iš geriausių. Įvairių nominacijų nugalėtojai buvo nustatyti atliekant išsamius bandymus, dalyvaujant įvairių sričių ekspertams.

Geriausias išmanusis telefonas

Nugalėtojas: „Samsung Galaxy Note 9“

Apie 850€

Laimėtojas buvo nustatytas remiantis visais testais, pradedant nuo gaunamų nuotraukų kokybės ir baigiant kitais lyginamaisiais kriterijais. Nebūtina užimti pirmąją vietą kiekviename bandyme – svarbu, kad išmanusis telefonas visuose bandymuose pasirodytų gerai arba labai gerai. „Galaxy Note 9“, puikiai įveikė penkis iš keturių pagrindinių testų.

Geriausios naujovės išmaniuosiuose telefonuose

Jei išmaniųjų telefonų našumą ir autonomiją kažkaip dar galima išmatuoti, tai naujovių atžvilgiu šis veiksmas yra ne visada teisingas. Štai kodėl atrenkant neįprasčiausias ir įdomiausias technologijas, „Android Authoity“ atliko viso redakcinio personalo apklausą, kurioje dalyvavo daugiau nei 30 žmonių.

Pirmajame etape ekspertai siūlė savo variantus, o antrojo etapo metu buvo surengtas visuotinis balsavimas dėl geriausių kandidatų. Paskelbus rezultatus, paaiškėjo trys 2018 m. tikrai naujoviškos technologijos:

„Google Duplex“ – dirbtinio intelekto technologija, kuri leidžia balso asistentui skambinti į kavines staliuko rezervavimui, užsakyti bilietus ar picą.

Sulankstomi „Samsung“ ir „Royole“ įrenginiai – čia pateikiamas pirmasis sulankstomas „FlexPai“ ir panašios koncepcijos „Samsung“, kuris neseniai buvo demonstruojamas specialiame pristatyme.

„Vivo“ nuskaitymo sistema įmontuota ekrane – tokie jutikliai, remiantis „Android Authority“ nuomone, bus pirmasis žingsnis link technologijos, kuri leidžia atpažinti pirštų atspaudus visame ekrano skydelyje („Vivo Nex“ nuo 520€).

Geriausias ekranas

Laimėtojai: „Samsung Galaxy Note 9“ (~850€) ir „Razer Phone 2“.

Norint nustatyti geriausius ekranus, buvo pakviesti „Spectracal“ ekspertai, kurie padėjo teisingai įvertinti išmaniųjų telefonų ekranų spalvų perdavimą, temperatūrą, ryškumą ir kitus parametrus. Geriausias pagal visų reitingų įvertinimą buvo pripažintas „Samsung Galaxy Note 9“. „Huawei Mate 20 Pro“ ir „Samsung Galaxy S9“ nuo jo šiek tiek atsiliko.

Atskirai ekspertai vertino geriausią ekraną žaidimams. Jo savininku tapo žaidimų flagmanas „Razer Phone 2“, turintis IPS IGZO ekraną su 120 Hz dažniu ir ryškumą iki 580 nitų. Vaizdas šiame ekrane atrodo tikrai įspūdingai.

Geriausias garsas

Laimėtojas: „LG V40 ThinQ“.

„SoundGuys“ atstovai padėjo nustatyti geriausią išmanųjį, skirtą audio failų klausymui. Jie atliko daugybę skirtingų bandymų, įvertino įvairiausius aukštos kokybės garso komponentus. „LG V40 ThinQ“, turintis 32 bitų „Hi-FI-DAC“ ir galingus garsiakalbius, pripažintas geriausiu visų bandymų suvestinėse.

Be jo, aukštus pripažinimus taip pat pelnė „Asus ROG Phone“, „Nokia 7.1“ ir „Samsung Galaxy S9 +“. Neigiamus įvertinimus pagal garso kokybę gavo „RED Hydrogen One“, „Huawei P20“ ir „Huawei P20 Pro“.

Geriausias našumas

Nugalėtojas: „Huawei Mate 20 Pro“ (~ 960€).

Įrenginių našumas buvo vertinamas pagal visą eilę skirtingų standartų, įskaitant AnTuTu, GFXBench, Geekbench ir 3DMark. Remiantis visų vertinimų rezultatais, „Huawei Mate 20 Pro“, gavęs naujausią „Kirin 980“ procesorių, buvo pripažintas geriausiu.

Tiesa, kalbant apie rezultatus, daugelis šiuolaikinių flagmanų pasirodė beveik vienodai. Minimalų atotrūkį nuo lyderio parodė „Asus ROG Phone“, „OnePlus 6T“, „Huawei Mate 20“, „Samsung Galaxy Note 9“ ir „Samsung Galaxy S9 +“. Visus juos galima vadinti galingiausiais „Android“ išmaniaisiais telefonais.

Geriausia baterija

Laimėtojai: „Huawei P20 Pro“ (~690€) ir „Huawei Mate 20 Pro“ (~ 960€).

Čia ekspertai įvertino autonomiją įvairiose naudojimo scenarijuose, pradedant nuo paprasto naršymo internete „Wi-Fi“ tinklu iki įvairių programų naudojimu išmaniajame telefone. Visų bandymų lyderiu tapo „Huawei P20 Pro“, turintis 4000 mAh talpos bateriją. Šiek tiek nuo jo atsilieka „Oppo R17 Pro“, „Vivo V11 Pro“ ir „Samsung Galaxy Note 9“.

Atskirai buvo nurodomas išmaniojo telefono įkrovimo greitis. Visi išmanieji telefonai buvo išbandomi su originaliais adapteriais. Laimėtoju tapo „Huawei Mate 20 Pro“, kuris per 15 minučių pasikrovė 40 proc., per 30 minučių – 76 proc., o per valandą – 99 proc.

Geriausia kamera

Laimėtojai: „Samsung Galaxy Note 9“ (~850€) ir „Pixel 3/3 XL“.

Šiais metais geriausia kamera buvo apdovanota dviem nominacijomis. Pirmąja buvo vertinama tradicinė fotografija, kai svarbu išsamiai apibrėžti natūralų spalvų perdavimą, triukšmą ir artefaktus. Šiuo atžvilgiu nugalėtoju tapo „Galaxy Note 9“, turintis dvigubą fotoaparatą su 12 megapikselių jutikliais.

Alternatyviais sprendimais pasižymėjo „HTC U12 +“, „Samsung Galaxy S9 +“, „LG G7“, „Huawei Mate 20 Pro“ ir „Sony Xperia XZ3“. Visi jie tik šiek tiek atsilieka nuo lyderio.

Antroje nominacijoje buvo atsižvelgta į vaizdo apdorojimo algoritmus, dirbtinio intelekto funkcijų naudojimą ir papildomus fotografavimo režimus. Čia neginčytinais lyderiais tapo naujieji „Google Pixel 3“ flagmanai, turintys 12 megapikselių fotoaparatus.

Arčiausiai „Pixel 3“ galimybių, buvo „Huawei P20 Pro“, „Huawei Mate 20 Pro“, „Xiaomi Mi A2“, „LG V40“ ir „Vivo Nex“.

Geriausias išmanusis telefonas žaidimams

Nugalėtojas: „Asus ROG Phone“ (~ 850€)

Bandydami įrenginius žaidimų pramogoms, buvo atsižvelgta į jų 3DMark lyginamąjį standartą, kuris tiksliausiai apibūdina išmaniųjų telefonų žaidimų galimybes, našumą. Maksimalų balų skaičių surinko „Asus ROG Phone“, turintis „Overclocked Qualcomm Snapdragon 845“ procesoriaus versiją su dažniu iki 2,96 GHz.

Tas pats išmanusis telefonas turi vieną iš geriausių žaidimų ekranų – šešių colių AMOLED ekraną su FHD + skiriamuoju disku, rodančiu 108,6% DCI-P3 spalvų profilio gamą ir 90 Hz atnaujinimo dažnį. Šiuo atžvilgiu jis nusileidžia tik „Razer Phone 2“ su 120 Hz ekranu.

Geriausia kaina

Laimėtojai: „Xiaomi Pocophone F1“ (~300€)  ir „OnePlus 6T“ (nuo 460€).

Kainos atžvilgiu geriausiu buvo paskelbtas „Xiaomi Pocophone F1“, kuris turi flagmano procesorių, 6 GB atminties ir įspūdingą autonomiją už maždaug 300€.

Taip pat buvo išskirtas brangesnis „OnePlus 6T“. Už 550 USD (apie 485€), turime modernesnį dizainą, berėmį ekraną ir pirštų atspaudų skaitytuvą, įmontuotą į AMOLED ekraną.

„Android Authority“ skaitytojų pasirinkimas

Nugalėtojas: „Samsung Galaxy Note 9“ (~850€).

Skaitytojai rinkosi iš dviejų išmaniųjų telefonų modelių: „Samsung Galaxy Note 9“ ir „Huawei Mate 20 Pro“. Pergalę 63 proc. (1 216 balsų) įgijo pirmasis išmanusis telefonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(17)
(13)
(4)

Komentarai (4)