Įvertinimas po mėnesio naudojimosi - aplinkiniai stebisi kas čia per telefonas, bet įspūdžiai patys geriausi („OnePlus 7 Pro” apžvalga, Video)  ()

Nors „OnePlus“ išmaniųjų telefonų prekės ženklas savo krepšelyje jau turi net 11 modelių, Lietuvoje šis vardas vis dar menkai žinomas. Prekybą savo išmaniaisiais pradėjusi tik su specialiais kvietimais, dabar kompanija jau įsitvirtinusi 38 regionuose visame pasaulyje, o naujausias „OnePlus 7 Pro” yra pirmasis kinų kompanijos išmanusis telefonas, kurį drąsiai galima vadinti premium klasės flagmanu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei manęs paklausia, kokiu telefonu šiuo metu naudojuosi, o rankose turiu „OnePlus“ modelį, tai daugeliui vis dar kyla klausimas: o kokios kompanijos čia telefonas? Pasirodo, kad nedaugelis dar susipažinę su šiuo flagmanu, o renkasi plačiau reklamuojamus ir jau žinomų kompanijų išmaniuosius.

2013 m. gruodžio 16 d. „OnePlus“ įkūrė buvęs „Oppo“ kompanijos viceprezidentas Pete Lau ir Carl Pei, o pirmasis telefonas pasirodė 2014 m. pavasarį. Mintis buvo labai paprasta – flagmanas už prieinamą kainą. Ir tuo metu 300 eurų kainuojantis telefonas, atrodė labai patrauklus pasiūlymas.

Oficiali prekyba Lietuvoje „OnePlus“ telefonais prasidėjo praėjusiais metais, o jį buvo galima įsigyti tik iš vienos telekomunikacijų bendrovės. Lietuviams tai kur kas patraukliau nei pirkti internetu. Reikia pačiupinėti ir įsitikinti, ar patinka.

Šiuo metu turiu „OnePlus 7 Pro” modelį, kuris yra brangiausias kompanijos modelis ir flagmanų žudiko titulą galima pamiršti. Kaina prasideda nuo 709 eurų ir kyla priklausomai nuo atminties. Jei ankstesni modeliai buvo pigesni, lyginant su kitų gamintojų flagmanais, tai mažesnė telefono kaina turėjo įtakos kai kuriems aspektams – prastesnis ekranas, mažesnė akumuliatoriaus talpa, silpnesnė kamera lyginant su konkurentais.

Šį kartą „OnePlus 7 Pro” – flagmanas visais atžvilgiais: tobulas ekranas, talpi baterija, stereo garsiakalbiai, viena iš geriausių kamerų telefone, o kaina vis dar mažesnė nei „Samsung“ ar „Huawei“ flagmanų su panašiais parametrais. Taigi, kuo sužavėjo šis „OnePlus 7 Pro” ir, ko pritrūko pasinaudojus juo mėnesį.

Didelis, ryškus ir geriausiai įvertintas ekranas

Geras ekranas išmaniajame telefone yra vienas iš prioritetų man naudojantis telefonu. Skaitau naujienas, elektroninį paštą, žaidžiu žaidimus, žiūriu filmus ir fotografuoju – visada žiūriu į ekraną, todėl labai svarbu, koks jis. Jei anksčiau mano bandyti „OnePlus 5” ir „OnePlus 6“ modeliai negalėjo pretenduoti į geriausio ekrano titulą, tai visai kita situacija su „OnePlus 7 Pro”.

Dabar šis flagmanas turi vieną geriausių ekranų, kurį „DisplayMate” specialistai įvertino aukščiausiu A+ reitingu. Net 6.67 colių įstrižainės „Fluid AMOLED“ ekranas palaiko HDR10+ technologiją ir turi 90 Hz dažnį, o dar geriau – jokios išėmos ar skylės ekrane. Priekinė dalis skirta tik ekranui.

Praleidęs mėnesį su šiuo telefonu, labai greitai pripratau prie dydžio, nors atostogų metu teko labiau pasaugoti. Šis telefonas ne tik didelis, bet ir labai slidus, todėl reikėjo būti atsargiam, kad neišslystų iš šortų kišenės. Pakuotėje yra permatomas plastikinis dėklas, tačiau man tokie dėklai labai nepatinka.

Gerai tuo, kad „OnePlus 7 Pro“ turi ekrano kalibravimą - ryškų, natūralų ir išplėstinį spalvų pasirinkimą. Galima pasirinkti tokias spalvas, kurios jūsų akims yra mieliausios. Taip pat verta paminėti, kad nustatymuose yra vaizdo įrašo tobulinimo priemonė, kuri patobulina spalvas, kol leidžiami vaizdo įrašai. Mėgstu žiūrėti „Netflix“ ne tik namuose, dažnai tai darau keliaudamas, todėl žiūrėti filmus ar serialus šio telefono ekrane yra tikras malonumas.

Dar vienas šio „OnePlus 7 Pro“ ekrano pliusas – 90 Hz atnaujinimo dažnis. Dauguma telefonų turi 60 Hz dažnį, kai ekranas atnaujinamas 60 kartų per sekundę, o su 90 Hz atnaujinimo dažniu iki 90 kartų per sekundę. Tai ne vienintelis toks išmanusis („Asus ROG Phone“ ar „Razer Phone 2” net su 120 Hz). Toks ekranas labiau skirtas žaidimų mėgėjams, kai atsako laikas vos 1 ms. Daugiausiai veiksmo turintys žaidimai atrodys puikiai ir nei kiek nestrigs.

Greičiausias „Android“ telefonas

Testavimui gavau „OnePlus 7 Pro” su 8 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties. Taip pat galima rinktis su 6 GB ir 128 GB arba net su 12 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties. Kartu su „Snapdragon 855“ procesoriumi ir „Oxygen” vartotojo sąsaja bei „Android Pie 9“ operacine sistema, „OnePlus“ veikė išties puikiai, tik buvo keletas trūkumų, kurie iš pradžių erzino. Pirštų atpažinimo jutiklis veikė šiek tiek lėčiau, o kameros programėlė pakibdavo ir reikėdavo ją paleisti iš naujo.

Vos tik prasidėjus prekybai visi naujausi modeliai turi tam tikrų trūkumų. Svarbu kaip greitai kompanija reaguoja į skundus ir ištaiso klaidas. Per mėnesį gavau net tris atnaujinimus, kurie ženkliai pagerino „OnePlus 7 Pro” funkcionalumą.

Patiko tai, kad pati vartotojo sąsaja nėra apkrauta nereikalingomis programėlėmis ir visi nustatymai labai paprasti ir aiškūs. Labai panašus į išmanųjį su „Android One“, kuriame yra pagrindinės „Google“ programėlės. Viską, ko reikia, galima parsisiųsti.

Šiame telefone papildomai iš anksto yra įdiegta „OnePlus Community“ programėlė, kurioje yra daug naudingos informacijos. Forumuose galima ne tik perskaityti apie naujienas susijusias su telefonu, bet ir pasidalinti savo nuomone apie prietaisą bei jo trūkumus. Geriausia, kad kompanija į tai reaguoja ir ištaiso trūkumus, susijusius su įrenginiu ar kameros veikimu.

Įdomi kamera

Kamera viena svarbiausių telefonų funkcijų man, nes tiek darbe, tiek kasdieniame gyvenime ją naudoju labai dažnai. Ankstesni „OnePlus“ modeliai negalėjo išsiskirti labai geromis kameromis, todėl „Samsung“ ar „Huawei“ visada būdavo priekyje. Šiais metais „OnePlus 7 Pro” išmanusis, mano nuomone, kur kas konkurencingesnis nei anksčiau. Taip, jis neturi 5 ar 10 hibridinio priartinimo kaip „Huawei P30 Pro“, tačiau triguba kamera „OnePlus“ nugarėlėje - 48 MP įprasta, 16 MP itin plataus kampo ir 8 MP teleobjektyvo, savo darbą atliko puikiai.

Jei vertinti nepriklausomų „DxOmark“ specialistų nuomonę, tai skirtumas tarp visų esančių rinkoje premium klasės išmaniųjų yra labai mažas. Šiai dienai „OnePlus 7 Pro” yra geriausiųjų penketuke su 111 balų įvertinimu. Mano manymu, dabar tik skonio reikalas, kurio telefono nuotraukų spalvos labiau patinka.

Asmeniškai man, „OnePlus 7 Pro” geriausias pasirinkimas, jei kamera būtų prioritetas. Nuotraukų spalvos tokios, kokias matau realiame gyvenime, o jei norisi ryškesnių atspalvių visada galima pridėti. Kameros programėlė paprasta ir papildomai galima rinktis portreto, nakties, panoramos režimus ar rankinius nustatymus. Fotografuojant visiškai sutemus geriau turėti trikojį, tuomet išryškės net žvaigždės. Lyginant su praėjusių metų „OnePlus 6” modeliu, šių metų „OnePlus 7 Pro” naktinė fotografija kur kas geresnė ir nebėra tokio didelio „triukšmo“ nuotraukose.

Pasirinkus portreto režimą naudojamas priartinimas ir rekomenduojama fotografuoti nuo pusės iki dviejų metrų atstumu. Gal kiek keistoka, kad pagrindinė kamera turi trigubą priartinimą be itin plataus ir įprasto, bet portretus darant priartina apie 2,5 karto.

Priekinė kamera šiame telefone yra iškylanti, kuri leidžia turėti visą ekraną be jokių išėmų ar skylių. Retai ją naudoju, todėl toks sprendimas man labai patinka. Yra tokių, kurie nešiojamų kompiuterių kameras užklijuoja neparmatoma lipnia juosta, taip tikėdamiesi, kad jų nefilmuos slapčia. Ta pati situacija ir telefone, kai pastaruoju metu vis pasirodo informacijos, kad jums nežinant programėlės naudoja priekinę kamerą.

Šiame „OnePlus 7 Pro“ telefone iškylanti kamera išsprendžia šią problemą, tačiau turi ir savų niuansų. Telefonas turi veido atpažinimo funkciją, tačiau naudotis tokia apsauga nėra labai patogu. Kaskart įjungus priekinę kamerą, ją reikia visada nusivalyti, nes ant jos patenka nemažai dulkelių. Tačiau jei netyčia fotografuojantis išslystų telefonas iš rankų, ši automatiškai užsidaro, kad nenulūžtų.

Video

Maksimali video raiška yra 4K 60 kadrų per sekundę. Geriausia tai, kad šis telefonas turi dvigubai didesnį video duomenų perdavimo greitį. Jei naujausi flagmanai filmuoja 4K raiška apie 50 Mbps srautu, tai „OnePlus 7 Pro” net apie 160 Mbps, panašiai kaip ir profesionaliuose kamerose ar fotoaparatuose. Video kokybė man atrodo geriausia šiai dienai iš visų bandytų telefonų.

Verta atkreipti dėmesį, kad filmuojant maksimalia raiška, jūsų vidinė telefono atmintis labai greitai užsipildys. Aš per mėnesį išnaudojau net 70 proc. talpos. Taip pat itin aukštos kokybės failai reikalauja ir galingų kompiuterio specifikacijų norint vėliau atlikti montažą.

Nors „OnePlus 7 Pro” turi itin plataus kampo kamerą, naudotis ja galima tik fotografuojant, o ne filmuojant. Ir tai yra minusas lyginant su „Samsung Galaxy S10+”, „Huawei P30 Pro ar „Xiaomi Mi 9“. Priartinimu galima naudotis, bet jis atrodo ne visada gerai.

Filmuojant dažnai naudoju stabilizatorių, kuris sumažina drebėjimą, tačiau atostogų metu viską filmavau nuo rankų. Vaizdas atrodo pakankamai stabilus, nors šiek tiek ir nusileidžia „iPhone“ modeliams. Visgi „Samsung Galaxy S10+” filmuojant maksimalia raiška 60 kadrų per sekundę vaizdo stabilizacija neveikia.

Komplektacija ir papildomi priedai

„OnePlus 7 Pro” pakuotės turinys pakankamai kuklus: pakrovėjas, laidas ir permatomas plastikinis dėklas. Gerai tai, kad yra greitam krovimui skirtas pakrovėjas, kuris 4000 mAh talpos bateriją pakrauna beveik per valandą, o tarnauja visą dieną. Labai patogu atsikėlus ryte į darbą tiesiog prijungti išmanųjį ir, kol nusiprausi ir papusryčiauji, telefonas būna paruoštas tiek darbui, tiek pramogoms.

Tradicinės ausinių jungties nėra. Kaip ir pačių ausinių komplektacijoje, todėl reikės adapterio arba bevielių ausinių norint klausytis muzikos. Turėjau progą išbandyti atnaujintas „Bullets Wireless 2“ bevieles ausines, kurioms užtenka 10 minučių įkrovos, kad galėtų atkurti 10 valandų muzikos klausymosi. Mano poreikiams pilnos įkrovos užteko pasiklausyti muzikos ar pasižiūrėti vieną kitą filmą net daugiau nei savaitei. Nenaudojamos ausinės atsijungia nuo telefono, todėl akumuliatorius nėra eikvojamas.

Garsas klausant muzikos ar žiūrint filmus buvo labai geras tik kiek per tylus gal. Visai kita situacija atsiliepiant į skambučius. Tiek aš girdėjau per tyliai, tiek pašnekovas negalėjo manęs gerai girdėti, todėl pokalbiams nepasirodė labai patiklios.

Apibendrinimas

Jei anksčiau šie modeliai buvo tituluojami kaip flagmanų žudikai, tai dabar situacija pasikeitė. Naujausias „OnePlus 7 pro” – kokybiškas premium klasės išmanusis. Susiklosčiusi situacija dėl „Huawei“, atveria kitiems gamintojams šansą pasirodyti ir išnaudoti šią progą. Jis vis dar pigesnis nei „Samsung Galaxy S10+” ar „Huawei P30 Pro”, bet lenkia „Xiaomi“, kurie agresyvia kainų politika bando suvilioti pigiau kainuojančiais savo flagmanais („Xiaomi Mi9“ ar „Xiaomi Redmi K20 Pro“).

Pagrindiniai „OnePlus 7 pro” privalumai – ryškus 90 Hz ekranas, talpi ir greitai pasikraunanti baterija bei viena geriausių kamerų šiai dienai.

Pagrindiniai minusai – nėra oficialios apsaugos nuo dulkių ir vandens, nėra tradicinės ausinių jungties, nėra bevielio krovimo bei galimybės praplėsti micro SD kortele.

Lietuvoje „OnePlus 7 pro” galima įsigyti tik vienos spalvos ir komplektacijos. Oficialiame tinklalapyje oneplus.net galima rinktis skirtingų spalvų ir vidinės atminties bei pasirinkti norimų priedų.

Kinijoje variantų irgi daug ir su geresnėmis kainomis - geriausi pasiūlymai su siuntimu į Lietuvą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: