Universali peilių, žirklių ir kaltų galandimo sistema „Ruixin PRO III“: paprastos ir labai geros kainos buitinės staklės, kurias galima naudoti bet kur namuose (Video)  (7)

„Ruixin PRO III“ - tai rankinės galandimo staklės, kurios išsprendžia didžiausią ašmenų galandimo problemą - jos padeda palaikyti pakankamai tikslų kampą. Ši paprasta keturių galąstuvų sistema padės sugrąžinti aštrumą jūsų peiliams, žirklėms, smulkiems sodo įrankiams bei kaltams. Geriausia tai, kad šis daiktas yra saugus ir labai paprastas naudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ruixin PRO III“ kaina

Problema

Kada paskutinį kartą darbavotės aštriu virtuviniu peiliu? Žmonės visaip stengiasi juos pagaląsti - naudoja tuos niekada neveikiančius kompaktiškus galąstuvus, trina geležtes į puodelių dugnus ar net namo plytas (nesakykite, kad nesate to matę). Didžiausia problema yra tolygaus ašmenų kampo išlaikymas - tai sunku padaryti, kai galandami įrankiai yra laikomi rankose - skirtumas tarp aštraus ir buko gali būti ir vos keli laipsniai.

Sprendimas

Galandimo staklės. Arba gerai įgudusi ranka ir kokybiškas galandimo akmuo. Tačiau būkime patys sau teisingi - įvaldyti teisingą galandimo techniką nėra lengva, o aštrūs peiliai reikalingi jau dabar.

„Ruixin PRO III“ yra labai paprasta galandimo sistema, kuri ašmenis išlaiko visiškai stacionarioje padėtyje, o tuomet leidžia prie jų pritaikyti galąstuvo judėjimo kampą. Taip per visą ašmenų ilgį išlaikomas pakankamai vienodas nuožulnumas. Žinoma, nesitikėkite preciziško tikslumo iš tokios kainos staklių, tačiau tai kur kas patogiau, greičiau ir tiksliau nei nepatyrusiomis rankomis. O ir saugiau. 

Kaip tai veikia?

Norint pasiekti aštrumą, svarbiausia išlaikyti tinkamą kampą tarp galąstuvo ir ašmenų. Koks tai kampas nusprendžia gamintojas. Jei galandimo metu palaikomas per daug status kampas, ašmenys ne tik neaštrėja, bet dar yra ir bukinami. Jei per aštrus - ašmenys net nelies galąstuvo paviršiaus.

„Ruixin PRO III“ užfiksuoja ašmenis spaustuvuose (vieni skirti peiliams, kiti - storesniems, statesniu kampu nušlifuotiems ašmenims, kaip žirklėms) ir plokštumą, kurioje gali judėti galąstuvas. Kitaip tariant, galąstuvo akmuo gali būti judinamas kairėn-dešinėn bei pirmyn-atgal, bet visada išlaikys tokį patį kampą ašmenų atžvilgiu. Žinoma, sistema nėra preciziška, kampas gausis su paklaida, bet tiksliau nei tą darytumėte su ranka. 

Rinkinyje yra keturi skirtingo šiurkštumo akmenys - jei ašmenys yra visiškai buki, gali tekti panaudoti ir 120 akmenį, tačiau įprastam galandimui tikriausiai pakaks ir 1500 pažymėto galąstuvo.

Ar sunku naudotis šia sistema?

„Ruixin PRO III“ naudotis yra labai lengva. Staklės atkeliaus nesurinktos, tačiau jas surado tik kelios nerūdijančio plieno detalės - jas surinksite per kelias minutes. Jei ketinate „Ruixin PRO III“ naudoti nuolat (pavyzdžiui, dirbtuvėse ketinate įsirengti galandymo stotelę), šias stakles galite pritvirtinti varžtais.

Darbas yra labai paprastas. Visų pirma, į spaustuvus (paveikslėlyje apačioje - 7 peiliams arba 6 - žirklėms) įstatykite ašmenis, kuriuos norite pagaląsti. Pasistenkite, kad ašmenų kraštas būtų lygiagretus spaustuvo kraštui. Į galąstuvo laikiklį (4) įstatykite norimą akmenį. Tuomet atlaisvinkite slankiojančio strypo laikiklį (2) ir nuleiskite akmenį taip, kad jis liestų visą ašmenų kraštą iki pat atbrailos. Tuomet vėl užfiksuokite slankiojantį strypą, sušlapinkite ašmenis ir imkitės darbo. Jei galandate peilį, neužmirškite vienodai pagaląsti abi jo puses.

 

„Ruixin PRO III“ yra pakankamai saugus. Žinoma, kai galandate ašmenis, visada reikia būti atsargiems. Tačiau šių staklių rankena yra pasukta į viršų, kad netyčia nepaliestumėte ašmenų. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(9)
(0)

Komentarai (7)