„Facebook“ tyliai ruošiasi pokyčiams - gali nebeskaičiuoti „Like“ ir kodėl to prireikė  ()

Programėlių analize užsiimanti specialistė Jane Manchun Wong „Android“ operacinei sistemai skirtoje „Facebook“ programėlėje aptiko kodo fragmentą, kuris paslepia tikslų „patiktukų“ skaičių prie bet kurio įrašo nuo visų, išskyrus patį įrašo autorių – kiti vartotojai turėtų galimybę matyti tik kelis panaudotų patiktukų tipus ir nurodymą, kad įrašas patiko vienam ar kitam draugui, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ atstovai leidiniui „TechCrunch“ patvirtino, jog yra svarstoma galimybė atlikti tokios funkcijos bandymui, tačiau šie bandymai dar nėra prasidėję.

Bet bandymų pradžia atrodytų prasmingai: „Instagram“ „patiktukų“ slėpimo bandymai prasidėjo anksčiau šiais metais ir pirmieji požymiai rodo, kad bandymai sėkmingi – eksperimento teritorija išplėsta į daugiau valstybių. Be to, žmonės, patekę į bandytojų imtį, sako, kad jiems tokia naujovė visai patinka.

Nors „patiktukai“ jau dešimtį metų yra viena iš esminių feisbuko funkcijų, pastaruoju metu vis dažniau tenka girdėti vartotojų skundus, kad dėl „patiktukų“ jie jaučiasi blogai – jie nerimauja, kad kuris jų įrašas bus per mažai „palaikintas“ ar netgi ištrina įrašus, kurie nesusilaukė tiek dėmesio, kiek tikėtasi. Pašalinus viešai matomą „patiktukų“ skaitliuką tokį nerimą galima būtų iš dalies nuslopinti.

O jeigu žmonės, liovęsi nerimauti dėl to, kad jų įrašai draugams ir sekėjams per mažai patinka, pradės dalintis daugiau ir leis daugiau laiko socialiniame tinkle, tikėtina, kad dar neišbandyta funkcija taps nuolatine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: