Įspūdinga „Sharp“ naujiena: pristatė didžiausią pasaulyje 8K televizorių (Video)  ()

Kompanija „Sharp“ dar 2011 metais tapo pirmuoju gamintoju, pristačiusiu 8 K UHD (7680 × 4320 taškų) skiriamosios gebos televizorių. Dabar parodoje „IFA 2019“ japonų gamintojas pristatė didžiausią pasaulyje 8K televizorių su 120 colių įstrižaine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, „Sharp“ neatskleidė visos informacijos apie naująjį produktą. Žinoma, kad jo ekranas pagamintas naudojant skystųjų kristalų matricą. Priminsime, kad kiti „Sharp“ antrosios kartos 8K televizoriai turi 100 arba 120 Hz dažnį, ryškumą nuo 400 iki 1000 cd/m2 ir palaiko HDR.

Dėl aukštos skiriamosios gebos naujojo „Sharp“ detalumo lygis yra geriausias tarp gamintojo naujienų. Pasak regėjusių naujieną, iš arti vis dėl to galima pamatyti pikselių tinklelį, tačiau jie bus matomi ir bet kuriame kitame tokio dydžio ekrane.

Nepaisant to, kad televizoriai su 8K skiriamąja geba pasirodė gan seniai ir šiuo metu yra daugelio stambių ir ne tokių gamintojų asortimente, jie vis dar išlieka neprieinami eiliniam vartotojui. 8K televizorių kaina, nors pamažu mažėja, tačiau vis tiek yra labai, labai aukšta. Be to, tokios didelės raiškos turinio iki šiol yra labai mažai, o gamintojų siūlomas „upscalingas“ gelbsti ne visuomet. Todėl tokie televizoriai kol kas tik demonstruoja technologijos plėtrą, tačiau dar neparuošti masiniam vartojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: