Puiki išvaizda ir pati naujausia ginkluotė rinkoje - „Rheinmetall“ pristatė kaip galėtų atrodyti atnaujinti britų tankai (Video)  (2)

Vokiečių ginkluotės gamintojas „Rheinmetall“ pristatė kaip galėtų atrodyti atnaujinti Britanijos ginkluotųjų pajėgų tankai. Anonsuota ne tik nauja išvaizda, bet ir galimybė naudotis pačią naujausia ginkluotę šiuo metu esančia rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2016 metais, dėl galimybės diegti atnaujinimus, susigrūmė amerikiečių („BAE“) ir vokiečių ginkluotės gigantai. Britai abejoms kompanijos paskyrė po 23 milijonus svarų (apie 27 mln. eurų tuomečiu kursu) pasiūlymams parengti.

Amerikiečiai siūlė esamų sistemų atnaujinimą įdiegiant naujesnes elektronines priemones. Vokiečiai pristatė kur kas ambicingesnę idėją, pakeisti daugelį esamų mazgų į visiškai naujus.

Kovinė 120 mm britų patranka (L30), specialiai kurta šiam tankui, būtų keičiama pačia naujausią vokiečių 120 mm patranka (L55). Šioji diegiama į naujausios versijos „Leopard 2A6“ tankus. Atnaujinimas leistų panaudoti pačią naujausią amunicija, tarpe jų naujai sukurtus programuojamus ardomuosius šovinius (HE).

Būtų išlaikomas senojo tanko bokštelio vaizdas, tačiau perprojektuojamas pagal naujausias saugumo tendencijas. Jame dirbsiantys kariai būtų dar geriau apsaugoti nuo sužeidimų. Įdiegiamos naujausios pasyvios ir aktyvios gynybos sistemos.

Siūlomos visiškai naujos stebėjimo, aptikimo, automatinio taikinio sekimo sistemos. Pagerinamos taikymosi, veikimo mūšio sąlygomis sistemos.

Viešas atnaujinimo vaizdo klipo paskelbimas oficialioje „Youtube“ svetainėje leidžia teigti, kad vokiečiai jaučiasi tikri, kad jiems bus pasiūlytas kontraktas. Amerikiečiai dar pernai uždarė savo biurą Britanijoje, kas leidžia spėti, kad nebesitiki įsiūlyti savosios krypties.

Didžioji Britanija tikisi, kad po atnaujinimo „Chalenger 2“ bus tinkami naudoti iki 2035 metų. Žinant, kad tankas į tarnybą priimtas 1998 metais, greičiausiai sulauksime dar ne vieno patobulinimo išlaikančio tanką aukštoje parengtyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(3)
(30)

Komentarai (2)