Pristatytas beprotiškai brangus ir iki šiol dar niekur nematyto dizaino italų superjachtos „Avanguardia“ projektas  ()

Pasaulio turtingiausieji seniai pamėgę jachtas. Jiems tai galimybė pabūti nuošalyje nuo tenkančio dėmesio, smalsių žvilgsnių ir įkyraus svetimų asmenų kišimosi. Vos pakėlus inkarą atsiveria platusis pasaulis. Jei įprastos jachtos tegali pasiūlyti keliavimo malonumą, superjachtos siūlosi penkių žvaigždučių viešbučio paslaugas. Ne už dyką žinoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italų dizainerių grupė „Lazzarini Design Studio“ pasauliui pristatė naujos superjachtos „Avanguardia“ projektą. Įkvėpti praeito amžiaus 8 dešimtmečio japonų manga stiliaus piešinių, dizaineriai sukūrė dar niekur nematytos formos jachtą.

Dailias, apvalėjančių formų linijas, papildžius kontrastuojančiu bokštu buvo sukurtas įsimintinas gulbės dizainas. Garantas, kad sutikti antrininką būtų be galo sunku. Projekto autoriai tikina, jog tai būtų investicija dabarčiai su didele ateities tikimybe, kad vienetinis kūrinys savo vertę išlaikytų labai ilgai.

Penkių denių, 137 metrų ilgio jachtą, talpinančią net 60 žmonių. Taip pat privatų baseiną viršutiniame denyje. Apatiniame didžiulį garažą brangioms mašinoms. O kad atvykstantys svečiai be reikalo nesuktų ratų, numatytos dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės.

 

Įspūdingoji gulbės galva kur kas daugiau nei puošmena. Tai puiki stebėjimo aikštelė įsimintiniems saulėtekiams. Kartu tai ir jachtos kontrolės bokštas, juk nuo jo atsiveria geriausias vaizdas.

Esant reikalui jachtos kaklas gali nusileisti iki pat vandens. Skirtas tiems kas norėtų patekti iškart į viršutinį denį netrukdant besiilsinčių laivo svečių. Arba jei kažkas norėtų išplaukti. Atsiskyrusi nuo kaklo dalis pavirsta į tenderį, 16 metrų ilgio katerį.

Ir tai nėra vienintelis laivas laive. Galinėje dalyje suprojektuotas mini dokas švartuojantis du burbulinius katerius – vandens motociklus. Įsimintinam paplaukiojimui po uosto akvatoriją  arba salos lagūną. Kaip šiais laikais privaloma, jie elektriniai, kaip ir didysis laivas, kurio motorai leis išvystyti 18 mazgų greitį (33 km/h).

 

Kol kas užsakymų nėra pateikta. Neturėtų stebinti, nes už superjachtos pastatymą norima bent 500 milijonų dolerių (apie 450 mln. eu). Tiek išleidęs žmogus viso labo pakliūtų tik į dešimtuką brangiausių pasaulio jachtų sąraše. Tad ar ji nebus per „pigi“? Didysis klausimas kankinsiantis „Avanguardia“ koncepcijos kūrėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()