Tai būtų precedento neturintis sprendimas: D. Britanija ruošiasi priimti įstatymą, numatantį baudas už „Huawei“ įrangos naudojimą 5G tinkluose  (1)

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė, pašalinusi Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ iš naujosios kartos 5G mobiliųjų tinklų infrastruktūros tiesimo, planuoja už šio draudimo pažeidimą įmonėms skirti baudas, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūra, remdamasi „Sky News“, pranešė, jog parlamentui svarstyti buvo pateiktas įstatymo projektas, kuris šalies vyriausybei suteiktų daugiau galių išlaikyti didelės rizikos paslaugų teikėjus atokiai nuo telekomunikacijų infrastruktūros. JK vyriausybė mano, kad griežtesni saugumo standartai padės apsaugoti šalį nuo galimų kibernetinių atakų.

„Ši precedento neturintis įstatymo projektas yra vienas griežčiausių telekomunikacijų saugumo įstatymų pasaulyje ir jis numato visas priemones, būtinas mūsų tinklams apsaugoti“, – pareiškė skaitmenizacijos ministras Oliveris Dowdenas.

 

Šią vasarą Didžiosios Britanijos vyriausybė paskelbė draudimą pirkti bet kokią naują 5G įrangą iš „Huawei“. Ji taip pat paskelbė planus iki 2027 metų pašalinti visą Kinijos gamintojos įrangą iš 5G tinklų.

„Mes investuojame milijardus į 5G ir gigabitinio plačiajuosčio ryšio diegimą visoje šalyje, tačiau jų naudą pajusime tik tada, jei visiškai pasitikėsime savo tinklų saugumu ir atsparumu“, – pažymėjo ministras.

 

Jei įstatymas bus priimtas, baudos įmonėms, kurios nesilaikys naujų reikalavimų, sieks iki 10 proc. apyvartos arba 100 000 svarų per dieną.

„Huawei“ atstovai išreiškė nusivylimą Didžiosios Britanijos vyriausybės veiksmais, pranešė „Deutsche Welle“.

„Šis sprendimas yra politiškai motyvuotas ir nėra pagrįstas teisingu rizikos vertinimu“, – pareiškė Kinijos bendrovės viceprezidentas Victoras Zhangas.

Jis pažymėjo, kad draudimas sulėtins JK pažangą skaitmenizacijos srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: