Vos per 90 sekundžių sugebėjo įsilaužti į „Tesla Model X“ - tyrėjai įvardijo elektromobilio silpnąsias vietas (Video)  (0)

Saugumo tyrėjai iš Belgijos sugalvojo būdą, kaip įsilaužti į „Tesla Model X“, praneša „Wired“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo specialistas Lennertas Woutersas aptiko du elektromobilio pažeidžiamumus. Pirmasis įsilaužėliui leidžia patekti į „Model X“ vidų su „nulaužtu“ rakteliu, naudojant transporto priemonės identifikavimo numerį, kuris paprastai užklijuojamas ant prietaisų skydelio, ir kuris yra lengvai perskaitomas iš lauko.

Antra, Lennertas Woutersas panaudojo 300 JAV dolerių kainavusį modifikuotą „Model X“ valdymo modulį, kurį, anot jo, patekęs į automobilio vidų įsilaužėlis galėtų įjungti į „Tesla“ prietaisų skydelio prievadą. Antrasis nulaužimas, pasak programišiaus, suteikia vagiui visišką automobilio valdymą.

 

„Iš esmės dviejų pažeidžiamumų derinys leidžia įsilaužėliui per kelias minutes pavogti „Model X“, – sakė Woutersas.

Tai dar vienas saugumo pažeidžiamumas, susijęs su „Tesla“ rakteliais, leidžiantis įsilaužėliams patekti į užrakintų transporto priemonių vidų. Praėjusiais metais pasirodė namų saugumo kamerų įrašai, kuriuose matoma, kaip vagys įsilaužia į „Tesla“, naudodamiesi prietaisu su ilga antena.

 

Woutersas sakė „Wired“, įspėjęs „Tesla“ apie naujausią įsilaužimą dar rugpjūtį. Tačiau iki ateinančios savaitės gamintojas neplanuoja įdiegti programinės įrangos naujinio, kad pašalintų bet kurį pažeidžiamumą.

„Tesla“ neatsakė į „Wired“ prašymą pakomentuoti situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (0)