Aušta nauja era karinėse oro pajėgose – „Boeing“ bepilotis naikintuvas atliko pirmąjį sėkmingą skrydį: tai pirmasis tokio tipo dronas (Video)  ()

Sėkmingai išbandytas bepilotis orlaivis yra pirmasis tokio tipo, tačiau tikrai nepaskutinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas naudos dirbtinį intelektą bepiločiams ir žmonių valdomiems skrydžiams.

Kovo 1 dieną „Boeing Australia“ ir Australijos karinės oro pajėgos (RAAF) paskelbė, kad bepilotis „Loyal Wingman“ naikintuvas sėkmingai užbaigė pirmąjį bandomąjį skrydį. „Boeing“ taip pat pateikė vaizdo įrašą apie šį įspūdingą pirmąjį skrydį.

„Pirmasis „Loyal Wingman“ skrydis yra svarbus žingsnis šiame ilgalaikiame, reikšmingame Oro pajėgų ir „Boeing Australia“ projekte, ir mes džiaugiamės galėdami būti sėkmingo bandymo dalimi. „Loyal Wingman“ projektas yra kelias į autonominių sistemų ir dirbtinio intelekto integravimą siekiant sukurti protingas žmonių ir mašinų komandas“, - sakoma RAAF oro pajėgų pajėgų vadovės oro vicemaršalės Cath Roberts pranešime.

 

„Vykdydami šį projektą mes mokomės integruoti šias naujas galimybes, kad papildytume ir išplėstume kovos su oro pajėgomis ir kitas misijas“, - sakė ji.

 

Šis pirmasis „Loyal Wingman“ orlaivis dabar taps „Boeing Airpower Teaming System“ pagrindu ir skris kartu su kitomis platformomis, naudodamas dirbtinį intelektą komandai su įgula ir be jos.

Tai pirmasis tokio pobūdžio naikintuvas, bet tikrai nebus paskutinis. Šiuo metu kuriami papildomi modeliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()