Lėktuvas, kokio dar nematėme: už legendinį „Concorde“ kur kas įspūdingesnis komercinis viršgarsinis lėktuvas pasiūlys dar neregėtą greitį (Video)  ()

„Aerion“ numačiusi pristatyti turtingiems skirtą viršgarsinį verslo lėktuvą „AS2“. Tačiau „Aerion“ planuose ir komercinis lėktuvas, galėsiantis skristi 4 kartus greičiau už garsą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-04-05 Lėktuvas, kokio dar nematėme: už legendinį „Concorde“ kur kas įspūdingesnis komercinis viršgarsinis lėktuvas pasiūlys dar neregėtą greitį (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis viršgarsinis komercinis lėktuvas „AS3TM“ galėtų skristi 4800 km/h greičiu, bent dvigubai viršydamas didžiausią „Concorde“ greitį.

Pasak „Aerion“, kelionė iš Los Andželo į Tokijų truktų mažiau nei 3 val. (palyginimui, dabar įprasta kelionė lėktuvu trunka 12 val.)

„AS3TM“ galėtų įveikti maždaug 12 964 km. Toks nuotolis reiškia, kad lėktuvas galėtų be degalų papildymo atlikti bet kurį iš 10 ilgiausių reisų pasaulyje.

Galiausiai „Aerion“ nori leisti žmonėms keliauti tarp bet kokių dviejų Žemės rutulio taškų per tris valandas ar mažiau.

Bendrovė teigia, kad šis viršgarsinis lėktuvas „skirtas pakilti į dangų iki dešimtmečio pabaigos“, tačiau tam yra nemažų kliūčių. Visų pirma, yra reglamentų klausimas, kurie gali trukdyti viršgarsiniams skrydžiams virš Žemės.

 

Antra problema – rinka. Ilgalaikis COVID-19 finansinis poveikis aviacijos pramonei vis dar nežinomas, tačiau neabejotinai vienas iš jų yra tas, kad visam pasauliui dabar labai patogu verslą vykdyti internetu, o ne akis į akį. Todėl kelionės gali būti mažiau aktualios. Ar viskas grįš į senas vėžes ir viršys ankstesnį lygį iki dešimtmečio pabaigos? Sunku pasakyti.

Vis dėlto tai bus aukščiausio lygio pasiūlymas, ir tai, kad kas nors apskritai skrenda pirmąja klase, gana aiškiai parodo, kad yra daugybė žmonių, norinčių mokėti daugkartinę ekonominę bilieto kainą už šiek tiek papildomą komfortą. Esame įsitikinę, kad yra keistuolių, kurie iš tikrųjų mėgaujasi 12 valandų skrydžiais, tačiau daugeliui patraukliau pasiekti kelionės tikslą kaip galima greičiau.

 

„Aerion“ yra gerai finansuojama „Boeing“ kompanijos partnerė. Jos įkūrėjas – milijardierius Robertas Bassas. Verslo viršgarsinis lėktuvas „AS2“ jau padarė mažiausiai 10 milijardų JAV dolerių vertės išankstinius pardavimus. Taigi „AS3TM“ tikrai turi potencialo. Daugiau apie šį lėktuvą sužinosime vėliau šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)

Komentarai ()