Mokslinė fantastika virsta realybe: į Lietuvą atkeliavo dar neregėti pristatymo ir dezinfekavimo „Pudu Robotics“ robotai - viešose vietose pamatysite tokių vaizdų, kokių mūsų šalyje dar nebuvo (Video)  ()

Jei iki šiol tiesiog kasdien šalia žmonių besisukiojančius ir jų gyvenimą lengvinančius robotus galėjome matyti tik per informacinius pranešimus, socialiniuose tinkluose ir iškart suprasdavome - čia jau Azijos šalyje tai vyksta - tai pasiruoškite. Tokie robotai jau Lietuvoje - mūsų šalyje prasidės robotų revoliucija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotų, IT ir bendrai technologijų rinkos jau gana ilgą laiką stipriai auga. Ir ypatingai per pastaruosius metus. Didžiulį stimulą padarė ir pasaulinė pandemija - kuo mažiau tiesioginio žmogiško kontakto, tuo saugiau. Tad robotams prasideda auksinė era, o Lietuva - ne išimtis. 

Daugelį tikriausiai nustebins, bet jau ir į Lietuvą atkeliavo tokie robotai, kokių retas mūsų buvo apskritai matęs, nebent filmuose apie gyvenimą Japonijoje. O dabar naujausius ir labai sparčiai populiarėjančius „Pudu Robotics“ robotus bus galima įsigyti Lietuvoje. 

Kas čia per kompanija, robotai, ką jie sugeba ir kam jie yra skirti?

Pradėkime nuo to, kad naujausiais ir pažangiausiais robotais prekiaujanti el. parduotuvė Manorobotas.lt tapo „Pudu Robotics“ kompanijos partneriais. Vienais iš daugelio šios ganėtinai jaunos, bet stebėtinai greitai augančios technologijų ir robotus gaminančios kompanijos partneriais.

Įkurta 2016 m. ir įsikūrusi Šendžene, „Pudu Robotics“ yra tarptautinė aukštųjų technologijų įmonė, užsiimanti komercinių paslaugų robotų projektavimu, tyrimais ir plėtra, gamyba bei pardavimais.

Nuo pat įkūrimo „Pudu Robotics“ visada laikėsi „išradimo dvasios“ ir praktikavo „į vartotoją orientuotą“ įmonės kultūrą, siekdama padidinti robotų našumą ir gerovę.

Ir kompanijai sekasi puikiai. Per šiuos metus ji pritraukė papildomai dešimtis milijonų dolerių naujų investicijų, įžengė į JAV rinką, pristatė ganėtinai platų robotų asortimentą ir dabar „Pudu Robotics“ produktai parduodami daugiau nei 50 šalių ir 500 miestų.

 

Teikdama puikios kokybės, aukščiausių technologijų ir prieinamos kainos robotų sprendimus, „Pudu Robotic“ tapo pasaulyje pirmaujančia komercinių paslaugų robotų įmone.

Kas tai per robotai?

Pasitelkusi inžinierių komandą ir naujausius technologinius pasiekimus, kompanija sukūrė Pristatymo ir Dezinfekavimo robotus. Įvairaus tipo, dizaino, funkcionalumo ir pritaikomumo skirtingiems klientų poreikiams.

Trumpai tariant, „Pudu Robotics“ sukūrė aukščiausio lygio robotus, kurie yra plačiai naudojami restoranuose, ligoninėse, mokyklose, biurų pastatuose, vyriausybių salėse, metro stotyse, laukimo salės ir kt.

Manorobotas.lt yra pirmieji Lietuvoje, kurie į mūsų šalį atvežė šiuos ypatingai greitai pasaulyje populiarėjančius robotus ir pasižiūrėkime į keletą jų įdėmiau.

Pristatymo robotas „BellaBot“

„BellaBot“ - mielas, bet galingas pristatymo robotas. Kaip tvirtina gamintojas, šis robotas įvykdo net iki 400-ų maisto ir gėrimų užsakymų per dieną.

Covid-19 pandemija pakeitė daugelį procesų žmonių gyvenime. Todėl „bekontakčio“ pristatymo vaidmuo tapo vis ryškesnis.

Klientams restoranuose dalijantis maistą „BellaBot“ robotas sumažina kliento ir padavėjo kontaktą iki minimumo, užtikrinant maisto higieną ir saugą.

 

Šis robotas turi 4-is didelius dėklus, kurie leidžia aptarnauti net 4-is staliukus vienu metu. Specialiai sukurtas darbui restoranuose, teikiantis pagalbą padavėjams ir padavėjoms, taip padėdamas efektyviai sumažinti darbo sąnaudas bei atrasti ir skirti daugiau laiko klientų aptarnavimo kokybei.

Įdomiausia yra tai, kad šiame robote yra įdiegtos tokios technologijos, kaip:

  • pažangi dirbtinio intelekto balso sistema leidžia bendrauti su žmonėmis;
  • skirtingos užduočių būsenos sukelia atitinkamą šviesos efekto sąveiką;
  • jutiklių dėklai leidžia „BellaBot“ patvirtinti pristatymo užduoties atlikimą ir automatiškai atlikti kitą užduotį;
  • turi pažangią taktilinio grįžtamojo ryšio sistemą ir daugybę protingų sąveikos išraiškų;
  • 3D jutiklius ir naują modulinę važiuoklę. Ji gali sustoti bet kokiu kampu ir tolti, kai tik susiduria su kliūtimis.

Na ir žinoma - dviguba SLAM lazerinė navigacijos sistema bei 3 žvaigždučių RGBD gylio kamera suteikia „BellaBot“ stipriausią iki šiol sutinkamą erdvinį suvokimą. 

Jis gali tiksliai aptikti ir sustoti susidūręs su kliūtimis, kurių reakcijos laikas yra trumpesnis nei 0,5 sekundės.

Šaunus robotas, ženkliai pagreitinantis klientų aptarnavimą:

 

Indų surinkimo robotas „HolaBot“

„HolaBot“ yra pirmasis „Pudu“ gamintojo indų surinkimo robotas, novatoriškai pritaikomas maisto, biuro, medicinos, pramonės ir kitose srityse.

Kodėl verta rinktis šį išmanų HolaBot robotą? Jam nereikia mokėti darbo užmokesčio, dvigubai greitesnis surinkimas ir pristatymas, darbas ištisas dienas be savaitgalių ar atostogų, - roboto privalumus vardija gamintojas.

60 kg keliamoji galia, 120 l tūrio, 4 didelės talpos padėklai, keli stalai vienoje vietoje, todėl restoranai, kavinės ir pan. gali dirbti daug efektyviau.

Taip pat „HolaBot” robotas gali iš pradinės vietos perkelti medicinines atliekas į tam skirtą saugojimo vietą, padėdamas pagerinti medicininių atliekų apdorojimo efektyvumą ir sumažinti infekcijų skaičių.

Įdomu yra ir tai, kad šį robotą galima valdyti su kitais įrenginiais, kaip išmaniaisiais laikrodžiais, kompiuteriais ar net išmaniosiomis svarstyklėmis, išsikviečiant robotus realiuoju laiku ir pateikiant užduočių instrukcijas.

Taip pat „Hola Hola“ palaiko balso atpažinimo techninį sprendimą ir turi integruotą 6 elementų daugialypį mikrofoną, skirtą robotui realiu laiku surasti garso šaltinį ir protingai apsisukti.

Patalpų dezinfekavimo robotas „Puductor 2“

 

Pasaulį užklupus Covid-19 pandemijai, dezinfekcija tapo gyvybės ir mirties klausimu. Ir čia ne perkeltine prasme. Tad į pagalba vis labiau skuba robotai, kurie patalpas dezinfekuoja greitai, saugiai ir be papildomo žmogaus įsikišimo.

Naudodamas tikras bekontaktes funkcijas ir dvigubus dezinfekcijos modulius, „Puductor 2“ sumažina kryžminės infekcijos riziką ir pagerina patalpų sanitarinę būklę.

Tai yra idealus pasirinkimas viešbučiams, muziejams, mokykloms, valstybinėms įstaigoms, gamykloms.

Saugus, paprastas ir efektyvus būdas užtikrintai dezinfekuoti patalpas be žmogaus pagalbos.

„Puductor 2“ aprūpintas pažangiausiais techniniais sprendimais, kaip lazerine navigacijos sistema bei 3D kliūčių įveikimo technologija - tiksliai aptinka kliūtis, sustodamas per 0,5 sekundės, bei geba laisvai darbuotis 100 m2 plote.

Robotas ne tik puikiai orientuojasi, bet ir pasižymi itin efektyviu patalpų dezinfekavimu, vykstančiu 360 laipsnių kampu. Vienu metu aktyvuojama sauso rūko dezinfekcija bei įrengta 4×36 W ozono neturinti UV lempa, užtikrinanti ultravioletinių spindulių apšvietimą pramoniniu standartu – 188μW/cm2. UV-C lempa yra labai veiksminga, naikinant daugumą bakterijų ir virusų rūšių, tad užtikrinamas 99,99% dezinfekcijos lygis.

 

Ir čia paminėjome tik kelis Manorobotas.lt komandos į Lietuvą atgabentus naujos kartos robotus, o jų bus ir daugiau - visą asortimentą jau galima peržiūrėti el. parduotuvėje

Iš tikro, tebuvo laiko klausimas, kada tokie robotai išpopuliarės už Azijos šalių ribų. Verslo susidomėjimas aukštųjų technologijų teikiamais privalumais visada buvo, tačiau šioji pandemija privertė daugelį verslų, ir ypač aptarnavimo sektoriaus, kardinaliai permąstyti savo veiklos principus. 

Ir net dabar, leidus pradėti darbuotis, tą vis dar galima daryti su labai dideliais apribojimais. Taip pat akivaizdu, jog didžiajai daliai klientų paslaugų tiekėjo rimtas požiūris į saugos priemones bei jų taikymą pandemijos akivaizdoje tapo kritiškai svarbiu pasirinkimu kur keliauti pailsėti ir išleisti savo pinigus.

Akivaizdus ir kitas, deja, liūdnas faktas. Net ir esant skiepams, Covid-19 nuolat cirkuliuos tarp žmonių. Tai tapo mūsų nuolatiniu palydovu ir jis niekur nedings. Belieka tik su tuo susitaikyti ir prisitaikyti. O tam žmogus turi tiek žinių, tiek gebėjimų. Ir naujausios technologijos tą leidžia padaryti jau šiandien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai ()