Slaptas Kinijos naikintuvas pasirodė viešumoje: stebėtinai panašus į „F-22 Raptor“ ir „F-35 Joint Strike Fighter“ (Foto)  ()

Karinės aviacijos entuziastai neseniai pastebėjo „Shenyang Aircraft Corporation FC-31 Gyrfalcon“ naikintuvą (anksčiau vadintą „J-31“), kuris buvo kuriamas nuo 2010-ųjų pradžios. Naikintuvas labai panašus į JAV penktosios kartos naikintuvus, tokius kaip „F-22 Raptor“ ir „F-35 Joint Strike Fighter“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„FC-31“ pirmą kartą pasirodė 2012 m. pavadinimu J-31. Visą pastarąjį dešimtmetį naikintuvas nesulaukė didelio Kinijos oro pajėgų ir karinio jūrų laivyno dėmesio.

Po devynerių metų „FC-31“ galiausiai gali būti pradėtas gaminti. 2020 m. buvo požymių, kad FC-31 galėtų pradėti tarnybą su Kinijos laivynu.

Naikintuvo pasirodymas Vuhano bandymų aikštelėje rodo, kad lėktuvas galbūt yra pasiruošęs tarnybai.

 

Priekinis „FC-31“ galas primena „F-35“, o jo plokščia uodega ir dvigubi varikliai primena „F-22“. Kinijos naikintuvas taip pat turi vidines ginklų įlankas, o tvirta triratė važiuoklė su dviem ratais priekyje rodo, kad naikintuvas sukurtas naudoti lėktuvnešiuose.

Esami Kinijos lėktuvnešiai „Liaoningas“ ir „Shandongas“ skraidina „J-15“ naikintuvą, kitaip vadinamą „Flying Shark“. „J-15“ yra kilęs iš ketvirtosios kartos „Sukhoi Su-33“. Penktos kartos „FC-31“ būtų neabejotinas atnaujinimas.

 

„FC-31“ taip pat tikriausiai nuo pat pradžių užpildys trečiojo statomo Kinijos lėktuvnešio, preliminariai pavadinto 003, skrydžio denius. Galų gale Kinija gali valdyti net šešis lėktuvnešius, o „FC-31“ skraidys iš mažiausiai keturių denių.

„FC-31“ naikintuvas greičiausiai nėra lygus „F-35“, tačiau tai yra reikšmingas „J-15“ atnaujinimas, ir tai pradžiugins Kinijos laivyną. Kinija laikosi pragmatiško požiūrio į pavojingą – ir brangų – jūrų aviacijos pasaulį.

Užuot skubėjusi pasivyti bei pranokti JAV karinį jūrų laivyną, ji mokosi ropoti, tada vaikščioti, o paskui bėgti. Tai požiūris, kuris greičiausiai pasiteisins ateinančiais dešimtmečiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()