Belgijoje dėl vandenilio nuotėkio sustabdytas Dulio atominės elektrinės 2-asis reaktorius  ()

Belgijos Federalinė branduolinės kontrolės agentūra (toliau – FANC) informavo, kad naktį iš liepos 14 d. į liepos 15 d. dėl nustatyto vandenilio nuotėkio generatoriuje rankiniu būdu buvo sustabdytas Dulio atominės elektrinės (toliau – AE) 2-asis reaktorius. Informuojama, kad Dulio AE darbuotojas pastebėjo padidėjusias vandenilio sąnaudas generatoriuje, o tai rodo jo nuotėkį, todėl buvo nuspręsta Dulio AE 2-ąjį reaktorių sustabdyti. Šiuo metu padėtis kontroliuojama. Dulio AE 2-asis reaktorius bus paleistas tik sustabdžius nuotėkį ir nustačius vandenilio nuotėkio generatoriuje priežastį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vandenilio nuotėkis generatoriuje nėra tiesiogiai susijęs su AE eksploatavimu, tačiau branduolinės energetikos srityje galioja ypač griežti saugumo standartai, todėl galimo pavojaus atveju yra taikomi būtini prevenciniai veiksmai.

Radiacinės saugos centro specialistai informuoja, kad radiacinis fonas Lietuvoje nepakitęs ir primena, kad ankstyvojo perspėjimo ir informavimo sistemos (RADIS) teikiami aplinkos dozės galios matavimo rezultatai yra nuolatos stebimi, todėl apie bet kokį gręsiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu aplinkoje, gyventojai būtų informuoti nedelsiant. Duomenų kitimą gali stebėti ir kiekvienas gyventojas šioje nuorodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()