JAV Karinis jūrų laivynas kuria lėktuvą, kuris ore galės išsilaikyti net 90 dienų - ir jokio degalų papildymo: kas čia per technologija?  (2)

Kariniai laivai gali patruliuoti visame pasaulyje. Ir jie tai daro mėnesių mėnesius. Tuo tarpu lėktuvai tokių galimybių neturi - kylančių grėsmių jie laukia aerodromuose. Bet ar dėl to JAV Laivynas kuria lėktuvą, kuris ore išsilaikys net 90 dienų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas nepilotuojamas karinis lėktuvas yra kuriamas „Solar Impulse 2“ pagrindu. Šis saulės energija varomas orlaivis 2015-2016 metais apskrido aplink pasaulį. JAV ir Ispanijos kompanija „Skydweller Aero“ pavers jį nauju lėktuvu, kuris neturės piloto kabinos, bet galės ore išsilaikyti dar ilgiau ir galės į keliones pasiimti įvairios įrangos.

Šio lėktuvo sparnų ilgis sieks 72 metrus - 270 kvadratinių metrų fotovoltinių elementų. Nors ši saulės jėgainė danguje atrodo išties įspūdingai, jos galia - 2 kW. Tik kam toks lėktuvas JAV Kariniam jūrų laivynui?

Naujasis saulės energija varomas lėktuvas galės pasiimti 263 kg įvairios įrangos. Tai bus radarai ir kameros - šis lėktuvas bus skirtas žvalgybai. Jis galės vykti į itin ilgas stebėjimo operacijas. Be to, jis bus sunkiai pastebimas ir ore išsilaikys daugiau nei 90 dienų. Jis galės lydėti laivus, žvalgyti laivo kelią toli priekyje.„Skydweller Aero“ atstovai teigia, kad šis lėktuvas kils ir tūps autonomiškai, be žmogaus įsikišimo.

 

Žinoma, karinis saulės energija varomas lėktuvas bus pasiruošęs ir blogam orui - jis turės vandenilio kuro elementus, kurie padės nuskristi iki tūpimui tinkamos vietos, jei saulės energijos tam jau nepakaks. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (2)