Garsiojo Jameso Bondo automobilio dingimas gaubiamas paslapčių: nauji pėdsakai veda į Artimuosius Rytus (Video)  ()

Slaptojo agento Jameso Bondo vairuotas „Aston Martin“ mįslingai dingo prieš 25 metus. Nuo tada, kai aktorius Senas Connery‘is pasirodė prie DB5 vairo juostoje „Auksapirštis“, šio automobilio daugiau niekas nematė. Taigi, kas nutiko šiam visame pasaulyje žinomam automobiliui? Aiškinasi „The Sun“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nejaugi Jameso Bondo „Aston Martin DB5“ buvo pavogtas?

Įvairiausių patobulinimų prifarširuotas automobilis – vienas iš ryškiausių kino istorijoje – priklausė nekilnojamojo turto agentui iš Floridos Anthony Pugliese III.

Iš privataus lėktuvo angaro jis mįslingai dingo 1997 metais. Nuo tada niekas jo nematė ir apie jį nieko negirdėjo.

Kas nutiko automobiliui, kurio vertė šiuo metu siektų daugiau nei 25 mln. dolerių, nežinia, tačiau priimta manyti, jog greičiausiai į jį pasikėsino ilgapirščiai. Tyrėjai taip ir neatsakė į klausimą, kaip jis galėjo nepastebėtas dingti iš „Boca Raton“ oro uosto Floridoje, Jungtinėse Valstijose.

Skelbiama, kad DB5 buvo labai sunkus – ir viskas dėl J. Bondui skirtų patobulinimų, įskaitant iššaunančią sėdynę, peilius padangų pjaustymui ir automatinius ginklus, tad jį išgabenti turėjo būti ypatingai sunku.

Policijos pareigūnai skelbė aptikę vilkimo žymių nuo padangų ant tako, vedančio iš angaro, tad nuspręsta, kad jis buvo išgabentas neužvežtas.

Rastas Dubajuje?

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2459

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

2018 metais ekspertai 1964 metų automobilį-pražuvėlį aptiko Artimuosiuose Rytuose – atpažinti padėjo važiuoklės numeris DP/216/1.

Bendrovė, pasamdyta jį surasti – „Art Recovery International“ – skelbia, kad gavo „svarbios informacijos“ ir „labai rimtai nusiteikusi automobilį atgauti“.

Tuo metu dar nežinota, kur tiksliai Artimuosiuose Rytuose galėtų būti J. Bondo automobilis, tačiau daugiausia spėliota, kad jis galėtų būti kažkur Dubajuje.

Vyriausiasis tyrėjas Christopheris Marinello, praleidęs daugiau nei dešimtmetį ieškodamas būtent šio dingusio automobilio, sako: „Manau, kad šis automobilis Artimuosiuose Rytuose jau kurį laiką. Man susidaro įspūdis, kad dabartinis jo savininkams nori juo pasipuikuoti.“

„Turėjau informacijos, kad jis buvo paskolintas Bahreinui, o vėliau pastebėtas Kuveite. Šiuo metu koncentruojamės Artimuosiuose Rytuose – galbūt tai Dubajus, Saudo Arabija, Kuveitas ar Bahreinas. Teritorija daugmaž tokia“, – aiškina tyrėjas.

 

Po tiek metų spekuliacijų pagaliau atsirado vilties sužinoti, kur iš tikrųjų yra įspūdingasis automobilis. Sukurta ir tam skirta aštuonių dalių tinklalaidė, kurios kūrėjai analizuoja mįslingą mašinos dingimą. Tinklalaidė vadinasi „The Great James Bond Car Robbery“, jos vedėja aktorė Elizabeth Hurley. Už patikimą informaciją, padėsiančią surasti J. Bondo mašiną, siūlomas 100 tūkst. dolerių atlygis.

Kokiuose filmuose buvo galima pamatyti „Aston Martin DB5“?

Klasikinis „Aston Martin DB5“ nusifilmavo trečiame filme apie slaptąjį agentą J. Bondą „Auksapirštis“.

Filme MI6 agento vaidmuo buvo patikėtas Seanui Connery, jame taip pat filmavosi Honor Blackman, sukūrusi Pussy Galore vaidmenį, Auricą Auksapiršį vaidino Karlas Gerhartas Gertas Frobe, o Bondo mergina Jill Masterson tapo Shirley Eaton.

 

Reklamuojant filmą „Aston Martin DB5“ buvo eksponuojamas 1964 metais Niujorke vykusioje Pasaulio mugėje, kur jis buvo pramintas „garsiausiu pasaulio automobiliu“.

DB5 buvo galima pamatyti ir daugelyje kitų filmų apie J. Bondą, nors tai buvo skirtingos modifikacijos ir registracijos numeriai. Tai ir 1965 metų „Kamuolinis žaibas“, 1995 metų „Auksinė akis“, 1997 metų „Rytojus niekada nemiršta“, 2006 metų „Kazino Royale“, 2021 metų „Operacija Skyfall“ ir 2015 metų „Spektras“.

Šios markės automobilį automobilį J. Bondo gerbėjai išvys ir naujausiame filme „Mirtis palauks“, kurio premjera numatyta jau rugsėjo pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: