Savininkai negali pasiekti bitkoinų už 140 milijardų dolerių, bet jau yra išeitis - ir siūlomi neįprasti sprendimai veikia!  (19)

Tikriausiai pamenate istoriją kaip vienas britas nepagalvojęs išmetė kietąjį diską su 7500 bitkoinų – dabar jų vertė būtų daugiau nei 280 milijonų dolerių. Jis prašė savivaldybės leisti jam pasiknisti sąvartyne, tačiau vilties atgauti kriptovaliutos lobyną nėra. Daugybė žmonių savo bitkoinus praranda daug paprasčiau – jie tiesiog pamiršta slaptažodį,


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičiuojama, kad savininkai negali pasiekti bitkoinų už maždaug 140 milijardų dolerių. Dalis tų žmonių tikriausiai yra negyvi, dalis – tiesiog pamiršo apie savo pirkinius ar juos išmetė su senomis laikmenomis. Tačiau yra ir daug tokių, kurie tiesiog pamiršo savo piniginės slaptažodį.

Bet problema yra ne kas kita kaip derlinga dirva verslui. Chrisas Brooksas su sūnumi ir Charlie'iu save vadina etiškais hakeriais. Jų užduotis – įsibrauti į kriptovaliutų saugyklas, kurių savininkai pamiršo slaptažodžius. Nieko keisto, kad abu vyrai yra programavimo ir kompiuterių mokslo ekspertai, tačiau jų metodai yra labai įdomūs ir neįprasti.

Etiškų hakerių kompanija „Crypto Asset Recovery“ astengiasi atsekti prarastos kriptovaliutos savininko mąstyseną ir slaptažodžių kūrimo metodus. Sėkmė galima tik jei žmogus atsimena bent šį tą – kelias raides ar apie ką galvojo kurdami tą slaptažodį. Tuomet Brooksai sukuria kelis galimus slaptažodžius ir bando jėga atakuoti piniginę. 

Manote, kad tai nesuveiks? „Crypto Asset Recovery“ padėjo 27 % žmonių, kurie kreipėsi į kompaniją. Brooksai teigia, kad jų sėkmės procentas būtų dar aukštesnis, jei ne klientai, kurie bando patekti į svetimas pinigines. Brooksai negali patekti į kriptovaliutos saugyklą, jei žmogus apie slaptažodį nežino visiškai nieko.

 

Bitkoinai nėra reguliuojami ir iš esmės niekas už juos neatsako. Jei prarasite prieigą prie savo elektroninės bankininkystės, bankas jums padės ją atgauti. Kriptovaliutos saugojimas yra visai kita istorija ir žmonės prie to dar pratinasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(9)
(21)

Komentarai (19)