„Facebook“, pasislink į šalį: Kinija žengia į metavisatą – susipažinkite su „Xi Rang“ ir jos galimybėmis (Video)  ()

Kinijos paieškos sistemų milžinė „Baidu“ išleido savo metavisatos versiją, pavadintą „Xi Rang“, pranešė South China Morning Post (SCMP).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaidos išplatintame vaizdo įraše parodyta, kaip vartotojai patiria metavisatos potyrius per virtualios realybės (VR) ausines ir delninius valdiklius.

„Facebook“ pakeitus prekės ženklą į „Meta“, žodis „Metaverse“ greitai tapo plačiai vartojamu terminu. Praėjusį mėnesį „Microsoft“ paskelbė, kad planuoja integruoti metavisatą į esamus produktus. Kaip ir visose technologijose, galima tikėtis, kad JAV įmonės aplenks likusį pasaulį, tačiau „Baidu“ neleis, kad tai įvyktų taip lengvai.

Iš pirmo žvilgsnio „Xi Rang“ virtualus pasaulis atrodo šiek tiek primityvus, palyginti su be kojų plūduriuojančiais avatarais, kuriuos matėme „Horizon World“ peržiūroje kiek anksčiau. Tačiau vaizdo įrašai greičiausiai yra iš anksčiau surengtų viešų demonstracijų, o galutiniame leidime galima pamatyti daugiau patobulinimų. Net jei tai neįvyks iš karto, „Baidu“ metavisatos versija išliks prieinama didesnei visuomenės daliai, nes ją bus galima pasiekti naudojant išmaniuosius telefonus ir kompiuterius, o ne tik VR ausines, kaip „Meta“ atveju.

 

Dėl didelio gyventojų skaičiaus, kurį aptarnauja „Baidu“, labiau tikėtina, kad įmonė nereikalaus registracijų, priešingai nei „Meta“, kuri nori, kad vartotojai prisiregistruotų prie jos „Quest 2“ VR ausinių. Remiantis SCMP, „Xi Rang“ siūlo funkcijas, kurios greitai tampa bet kurios metavisatos standartu: centrinis miestas, galimybė bendrauti su metavisatos viduje esančiais avatarais, išbandyti savo kūrybiškumą, susiburti į renginius ar įvairius pramoginius objektus.

 

Skirtingai nei „Horizon World“, „Xi Rang“ taip pat remiasi regiono istorija, kad sukurtų ikoniškus pastatus, kurie sužadina avataro susidomėjimą ir leidžia žmonėms patirti neišdildomų įspūdžių. Platforma vis dar tik kuriama ir artimiausiu metu greičiausiai pamatysime daugiau funkcijų.

Visgi, metavisatos kritikai atkreipė dėmesį, kad platforma paveldės pasaulio blogybes, nes jau dabar riboto metavisatos naudojimo metu gaunami pranešimai apie seksualinį priekabiavimą. Kokia linkme pakryps šis virtualus pasaulis? Pamatysime ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(10)
(15)

Komentarai ()