Pasaulinė architektūros žvaigždė Massimiliano Fuksas atviroje KTU paskaitoje kalbės apie inovacijas ir kaip atrodys ateities miestai (Foto)  ()

2021 metų pabaigoje Lietuvos pilietybė buvo sugrąžinta vienam garbingiausių tarptautinių architektų – Massimiliano Fuksas. Švęsdamas šį visai Lietuvos architektūros bendruomenei reikšmingą įvykį, Kauno technologijos universitetas kartu su „Studija Fuksas“ organizuoja nuotolinę atvirą Massimiliano Fukso paskaitą „Architektūra ir inovacijos“. Paskaita vyks vasario 10 d. (17:00 LT, UTC+2, 16:00 IT, UTC+1), po kurios seks M. Fukso ir kolegų iš KTU Statybos ir architektūros fakulteto panelinė diskusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Massimiliano Fuksas, kartu su partnere Doriana jau 40 metų atstovauja įmonei „Studio Fuksas“, kuri įgyvendino virš 600 įvairių architektūros, urbanistikos ir dizaino projektų visame pasaulyje.

„Kalbėsiu apie kai kuriuos novatoriškus projektus, kuriuos vystėme pastaraisiais metais ir kaip pandemija paskatino architektūros permąstymo procesą, ypač technologiniu požiūriu. Taip pat apsvarstysime daugiadisciplininio dizaino svarbą ir tai, kaip architektūros pagrindu tampa dėmesys žmogui“, – trumpai savo paskaitą pristatė ponas Fuksas.

Architektas pabrėžia, kad norint gyventi trečiajame tūkstantmetyje, mums reikia pakeisti požiūrį ir giliai apmąstyti pandemijos atneštus pokyčius.

 

„Kaip atrodys ateities miestai? Manau, kad įsivyraus plačiai išsidriekę miestų centrai, jungiantys teritoriją sparčiu skaitmeniniu tinklu ir tvaria infrastruktūra. Inovacijos ir moksliniai tyrimai turi tapti augimo atskaitos tašku kuriant pažangesnę ir funkcionalesnę architektūrą, kurioje žmogus vis dažniau yra dėmesio centre. Nėra ateities be naujovių!“, – sakė M. Fuksas, skatinantis jaunus architektus nebijoti išdrįsti ir ryžtingai eiti nežinomais keliais.

Po paskaitos renginio stebėtojai bus kviečiami stebėti diskusiją, kurioje dalyvaus KTU Statybos ir architektūros fakulteto docentas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Gintaras Balčytis, fakulteto profesorius, urbanistas Kęstutis Zaleckis, dekanas Andrius Jurelionis bei dėstytoja, architektė Ingrida Povilaitienė. Jie kalbėsis apie architekto ir architektūros vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje.

 

Paskaitą iniciavo KTU Statybos ir architektūros fakulteto dekanas prof. Andrius Jurelionis.

„Labai džiaugėmės sužinoję apie Lietuvos pilietybės sugrąžinimą Massimiliano Fuksui, kurio darbai įkvepia ir meta iššūkį mums, kaip architektų ir statybos inžinierių bendruomenei. Planuodami šį renginį kartu su „Studio Fuksas“ siekėme suteikti Massimiliano Fuksui platformą kreiptis į Lietuvos publiką. Paskaitoje galės dalyvauti visi norintys – visos Lietuvos architektūros mokyklos, praktikuojantys architektai ir visi, kurie dar mokyklose svajoja apie architekto ar statybos inžinieriaus karjerą“, – sakė KTU SAF dekanas ir pridūrė, kad žiūrovai galės ne tik klausyti, bet ir užduoti klausimus.

 

Susitikimas su Massimiliano Fuksas bus transliuojamas čia - https://saf.ktu.edu/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()