[Žinios trumpai] NATO patvirtino šokiruojantį faktą - Rusija naudoja kasetines bombas  (2)

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas spaudos konferencijoje pasakė tai, ką ukrainiečiai jau žinojo - Rusija naudoja kasetines bombas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasetinė bomba sprogsta ore, paskleisdama daug mažesnių užtaisų. Šie padengia didesnį plotą ir gali padaryti daug daugiau žalos. Kasetinė amunicija buvo uždrausta 2008-ųjų Dublino konvencija. Nei Rusija, nei Ukraina jos nėra pasirašiusios.

Kasetinė amunicija draudžiama dėl žiauraus poveikio prieš civilius. Visiškai neįmanoma užtikrinti, kad sprogs visi užtaisai. Taigi, kai kurie iš jų gali likti vietovėje ir kelis metus po karo, kol juos ras civiliai. Tačiau ne visos šalys nori drausti kasetines bombas, nes šie užtaisai yra labai veiksmingi, ypač bombarduojant miestus.

Jensas Stoltenbergas teigia, kad yra įrodymų, jog Rusija naudoja kasetines bombas prieš Ukrainą ir tai būtų tarptautinės teisės pažeidimas. Bet kodėl, jei Rusija Dublino Kasetinės amunicijos konvencijos nėra pasirašiusi? Kasetinių bombų naudojimą galima laikyti žiaurumu prieš civilius.

 

Rusija naudojo kasetines bombas ir Sirijoje bei Gruzijoje, nors nepaisant visų įrodymų to niekada nepripažino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (2)