[Žinios trumpai] Generolas Žirnovas išsamiai paaiškino, kodėl Rusija neturi šansų užimti Kijevo ir ką iš tikro ji nori padaryti  ()

Rusai bandys apsupti sostinę kurdami blokadą, tačiau miesto užgrobti tikrai nepavyks, – įsitikinęs generolas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kijevo miesto karinės administracijos vadovas generolas Nikolajus Žirnovas pareiškė, kad rusams nepavyks užimti sostinės. Net visų jų žmogiškųjų išteklių tam nepakaks.

Apie tai jis kalbėjo interviu NV.

Anot jo, yra kariniai kanonai, kuriuos priešas puikiai žino. Norėdami užimti Kijevą, rusai turi sukurti vidinį ir išorinį apsupimo žiedą. Tų, kurie bando užimti Kijevą, pajėgos turėtų būti 5–7 kartus didesnės nei besiginančių.

"Vidinio žiedo kariai turi šturmuoti Kijevą, o tie, kurie patenka į išorinį žiedą, turi užtikrinti saugumą nuo karių blokavimo. Kijevas yra didelis miestas su plačia infrastruktūra, kuriame prieš karą gyveno per 4 mln. piliečių. Dabar miestas turi labai didelę karių grupuotę, todėl dabar, norėdamas sukurti užimančią grupuotę, priešas turi surinkti visus turimus žmogiškuosius išteklius ir atgabenti juos į Kijevą“, – sakė J.Žirnovas.

Sostinės miesto karinės administracijos vadovas prisiminė, kad per Antrąjį pasaulinį karą Berlynui šturmuoti prireikė 2 milijonų žmonių ir 42 000 artilerijos vienetų. Dabar labai sunku sukurti tokią grupuotę, kuri šturmuotų Kijevą, net tokiai šaliai kaip Rusija.

 

Žirnovas taip pat pažymėjo, kad Kijeve labai sunku šaudyti, manevruoti, tiekti amuniciją, maistą ir degalus. Tokios Rusijos operacijos buvo nesėkmingos. Visų pirma generolas paminėjo karčią Rusijos Federacijos patirtį Čečėnijos ir Sirijos miestuose.

Pasak karinės administracijos vadovo, yra variantas, kad priešas nori apsupti Kijevą, išlaikyti apgultį ir kelti tiesiog politinius reikalavimus.

Generolas pridūrė, kad oro gynyba sostinėje „leidžia vykdyti gynybos užduotis“, o kasdien ji pildoma ir stiprinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: