[Žinios trumpai] Po karo Europoje atsiras tokia siena, kaip Šiaurės ir Pietų Korėjoje? Baltarusija – su klaustuku  ()

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas sako, kad po karo Ukraina sukurs tvirtą sieną su Rusijos Federacija ir apie „broliškas tautas“ nebebus kalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michailas Podoliakas tai sakė Lenkijos žiniasklaidai.

Visų pirma jis buvo paklaustas, kaip jis mato Ukrainos ir Rusijos santykius po taikos sutarties pasirašymo.

„Aš to visiškai nematau. Negrįžtama į praeitį ir nekalbama apie „broliškas tautas“. Tiltai jau sudeginti. Mes sukursime tvirtą sieną ir elgsimės su Rusija taip pat šaltai kaip su šalimi, kuri įsiveržė į mūsų namus mūsų nužudyti“, – pabrėžė Podoliakas.

Taip pat jo paklausta, ar šiuo atveju atšalo santykiai su Baltarusija.

„Tai sudėtingesnė istorija. Tai visiškai kitokia šalis nei Rusija. Mes nematome jokios agresijos ar ekspansinių pastangų iš Baltarusijos pusės“, – sakė Podoliakas.

Kartu jis teigė, kad Baltarusija padarė didžiulę klaidą, sudarydama aljansą su Rusija.

„Nuo to priklauso finansiškai ir energetiškai. Dėl šių sąjungininkų susitarimų ji suteikė Rusijai savo teritoriją, iš kurios paleidžiamos raketos. Situacija yra labai bloga, bet mes turime omenyje, kad Baltarusija yra Putino įkaitas ir nepriima aktyvių veiksmų dalyvauti kare. Tai nekeičia fakto, kad pasibaigus karo veiksmams mes pateiksime Baltarusijai teisines pretenzijas. Belieka laukti detalių“, – sakė Podoliakas.

 

Anksčiau prezidento kanceliarija teigė, kad Rusijos Federacijos pozicija derybose su Ukraina sušvelnėjo, tačiau Ukraina pasiryžusi kovoti iki galo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: