[Žinios trumpai] „Jokių paliaubų! Tik pergalė!“ Paskelbti įspūdingi apklausos duomenys iš Ukrainos  ()

Didžioji dauguma ukrainiečių, 93 proc., mano, kad Ukraina sugebės atremti Rusijos puolimą. Visuose šalies regionuose vyrauja tikėjimas pergale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai liudija sociologinės grupės „Reitingas“ kovo 18 dieną atliktos apklausos rezultatai, rašo Censor.NET.

Beveik pusė (47 proc.) apklaustųjų tikisi, kad per artimiausias kelias savaites Ukrainai pavyks laimėti karą su Rusija. Ketvirtadalis (23 proc.) mano, kad karas truks kelis mėnesius. Tik 12 % mano, kad karas baigsis po šešių ar daugiau mėnesių.

Beveik nėra žmonių, kurie visiškai netikėtų pergale. Vis dar sunku atsakyti į šį klausimą 17 proc.

74 % respondentų palaiko tiesiogines Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino derybas dėl karo užbaigimo, o ketvirtadalis – nepritaria. Šiek tiek daugiau tiesioginių derybų šalininkų šalies pietuose ir rytuose, bet kituose regionuose taip pat dauguma.

 

Be to, laikinų paliaubų su Rusija pasirašymas neišvedant jos karių iš Ukrainos teritorijos, pasak 89 % gyventojų, yra nepriimtinas.

CATI (angl. Computer Assisted Telephone Interviews) tyrime buvo apklausta 1000 respondentų, kurie yra 18 metų ir vyresni visose, išskyrus laikinai užimtose teritorijose. Apklausos rezultatų paklaida gali būti šiek tiek daugiau nei 3,1 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()