[Žinios trumpai] Ukrainos gynėjai prie Kijevo likvidavo rusų desantininkų būrį: išgyveno tik vienas  ()

Iš bendro Rusijos desantininkų būrio, dalyvavusio karo veiksmuose netoli Kijevo, išgyveno tik vienas karys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kovo 20 d. 6 val. buvo pranešta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo operatyvinėje informacijoje apie Rusijos invaziją.

Iš jungtinio Kostromos 331-ojo gvardijos oro desanto pulko, dalyvavusio karo veiksmuose Kijevo kryptimi, būrio išgyveno tik vienas karys, kuris dabar yra ligoninėje.

„Atsižvelgiant į tokias aplinkybes, Rusijos Juodosios jūros laivyno vadovybė skubiai imasi priemonių, kad 130 sutartinių 810-osios jūrų pėstininkų brigados desantininkų būtų pakeisti 7-osios oro desantininkų divizijos desantininkais. FSB priima sprendimą dėl tolesnės jų tarnybos“, – rašoma pranešime.

Generalinis štabas taip pat pažymi, kad Rusijos kariai ir toliau atvirai pažeidžia Tarptautinės konvencijos dėl karo taisykles. Visų pirma, masiškai fiksuojami faktai, kad Rusijos diversantai naudojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinio personalo uniformą ardomiesiems ir diskredituojantiems veiksmams.

 

Generalinis štabas taip pat pažymėjo, kad laikinai okupuotoje Donecko srities teritorijoje rusų įsibrovėliai paskelbė apie dar vieną mobilizacijos bangą papildyti 1-ąjį armijos korpusą. Maksimalus amžius yra iki 65 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: