[Žinios trumpai] Už „specialiosios operacijos“ nesėkmę V. Putinas atleido generolą, kuris vadovavo 1-ajai tankų armijai: apkaltintas viskuo, net ir šauktinių panaudojimu  ()

Už „specialiosios operacijos“ nesėkmę Putinas atleido generolą, vadovavusį 1-ajai tankų armijai. Jis buvo apkaltintas nepasiekus tikslų, šauktinių įtraukimu į karines operacijas Ukrainoje, taip pat didžiulių personalo nuostolių buvimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje buvo atleistas generolas, Vakarų karinės apygardos pirmosios tankų armijos vadas Sergejus Kiselis. Anksčiau jo pavaduotojas buvo nušalintas nuo pareigų.

Apie tai pranešė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka ir žurnalistas Romanas Cimbaliukas.

Cimbaliuko teigimu, Kiselis buvo atleistas dėl nesėkmingos „specialios operacijos“ Ukrainoje.

Generolas buvo apkaltintas nepasiekus tikslų, šauktinių įtraukimu į karines operacijas Ukrainoje, taip pat didžiulių personalo nuostolių buvimu.

Geraščenka pridūrė, kad Kiselis buvo atleistas už visišką techninį ir moralinį tūkstančių jo karių ir karininkų nepasirengimą kovai prieš taikią Ukrainą.

 

„Jo tankai įstrigo Černigovo ir Sumų regionų pelkėse, net neturėdami elementarių žemėlapių. Jo kariai šimtais pasidavė. Sergejus Kiselis, kaip ir kiti Putino generolai, yra karo nusikaltėlis, atsakingas už ukrainiečių – vaikų, moterų, pagyvenusių žmonių – mirtis. Geriausias variantas jam – imti ir nusišauti. Nenustebsiu, jei jis tai padarė jau šįryt“, – rašė A. Geraščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: