[Žinios trumpai] Rusijos opozicionierius paskelbė tolesnius Putino planus Ukrainoje  ()

Putino režimo opozicijos veikėjas Igoris Jakovenko mano, kad Rusijos karinės pajėgos negali įveikti Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame interviu Jakovenko teigia, kad Rusijos karinės galios gebėjimai plėsti puoliką Ukrainoje yra labai menki. Ukrainos karinės pajėgos yra visiškai surakinusios bet kokius Rusijos bandymus skverbtis gilyn į šalį ir užimti naujus miestus. Taigi, Rusijos kariai imsis kitos taktikos - iš toli puls civilius ir jų gyvenamuosius namus.

Jakovenko nemano, kad Rusijos pajėgų įstrigimas Ukrainoje yra gera žinia. „Nematau kito kelio, tik tolesnę eskalaciją. Jam derybos ar kita išeitis iš šio karo nėra reali galimybė. Tik eskalacija“, teigia Jakovenko ir primena, kad Putinas turi branduolinį ginklą. Jis pažymi, kad Putino pusė derybose nesiūlo nieko, kas būtų priimtina Ukrainai. Be to, Putinas neketina trauktis - niekas, kas primintų pralaimėjimą, jam netinka.

„Kapstymasis erdvėje tarp šio žmogaus ausų yra bereikšmis darbas. Tam reikalinga psichiatrinė diagnozė“, teigia Jakovenko. Opozicijos veikėjas palinkėjo Putinui patekti į kalėjimo stiliaus psichiatrinę ligoninę.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą ragino Putiną derėtis akis į akį. Tačiau Putinas nebelenda iš bunkerio ir į tokius kvietimus neatsakė. Zelenskis teigia, kad yra linkęs siekti kompromiso dėl Donbaso ir Krymo, bet nepripažins šių teritorijų Rusijai. Jis taip pat teigia, kad Ukraina gali tapti neutralia, bet tam reikėtų referendumo ir daugiašalių saugumo garantijų.

(18)
(3)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: