Rusija skundžiasi, kad jų karius skriaudžia „Bayraktar“ dronai, tačiau turkų atsakymas Kremliui nieko gero nežada (Video)  ()

Turkijos valdžios atstovai sureagavo į Kremliaus skundus dėl šioje šalyje pagamintų „Bayraktar“, pridariusių rimtų bėdų Rusijos karinėms pajėgoms Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijoje pagamintos bepilotės sraidyklės „Bayraktar TB2“ Ukrainos gynėjams jau padėjo sunaikinti keliasdešimt vienetų įvairios rusiškos technikos.

Maskva dėl to ėmė skųstis bepiločius orlaivius gaminančios Turkijos valdžios atstovams, tačiau, kaip praneša CNN, turkų atsakymas Kremliui nežada nieko gera. Ankara į Maskvos skundus esą atsakė lakoniškai.

„Ankara Maskvai pranešė, kad dronų gamintojas „Baykar Technologies“ yra privati kompanija, o jų įrenginius Ukraina įsigijo dar prieš karą“, – penktadienį surengtame brifinge paskelbė Turkijos valdžios atstovas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

CNN taip pat atkreipė dėmesį, kad Turkijoje gaminami dronai tapo viena efektingiausių Ukrainos karinių pajėgų priemonių ginantis nuo rusų. Turkišką įrangą giria ir Ukrainos valdžia, ir karo ekspertai.

Ukrainos kariai yra nufilmavę ir parodę, kaip turkiškų orlaivių pagalba jiems pavyko sunaikinti Rusijos daugkartinio raketų paleidimo sistemą „Uragan“.

 

„Bayraktar TB2“ yra vidutinio nuotolio daugkartinio panaudojimo dronas, valdomas nuotoliniu būdu arba automatiškai.

Įrenginys pajėgus pakilti į beveik septynių kilometrų aukštį ir pakelti 650 kilogramų svorį. Jo veikimo nuotolis yra 150 kilometrų nuo valdymo stoties.

Parengta pagal UNIAN inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()