[Žinios trumpai] Karo ekspertas: tolesnė karo eiga labai priklauso nuo JAV drąsos – jei Bidenas išdrįs, tai ką pasiūlė senatas, karas gali greitai baigtis  ()

JAV Senatas neseniai patvirtino įstatymo projektą „Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act 2022“ dėl ginklų perdavimo Ukrainai. Žurnalistas paklausė kariuomenės, pertvarkymo ir nusiginklavimo tyrimo centro eksperto Mykhailo Samaus, ar šiai iniciatyvai bus galutinai pritarta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak eksperto, kyla tam tikrų abejonių, nes Bidenas bijo įtraukti JAV į šį karą. JAV prezidentas gerai išmano istoriją. Antrojo pasaulinio karo metais Jungtinėms Valstijoms paskelbus lendlizo sutartį, Vokietija paskelbė karą JAV. Taigi Bidenas gali pasakyti: „Ne, vaikinai. Mes to nedarysime, nes Putinas paskelbs mums karą“. Tad nepasakyčiau, kad sprendimas dėl lendlizo bus priimtas.

Nors po Bučos ir Kramatorsko net nežinau, ko bereikia bijoti, norint į akistatą su kažkokiais fašistais įtraukti galingiausią pasaulio šalį.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6238

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Bet jei sprendimas dėl lendlizo bus priimtas, Bideno administracija pagal lizingo ar nuomos taisykles galės nemokamai perduoti Ukrainai bet ką ir bet kokiu kiekiu. Tačiau manau, kad jei toks sprendimas bus priimtas, JAV sutelks dėmesį į pagalbą, kuri neprovokuos Rusijos. Pavyzdžiui, bus perduodami materialiniai ištekliai, šarvuočiai, šaulių ginklai, kuras.

 

Tačiau kuo anksčiau JAV perduos mums sunkiąją artileriją, MLRS ir lėktuvus, tuo greičiau šis konfliktas baigsis Ukrainos pergale. Nes Putinas nesustos. Jei Bidenas to nesupranta, tai labai blogai. Putinas nebeturi kur eiti. Nei 100, nei 200 tūkstančių žuvusių rusų karių jo nesustabdys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()