[Žinios trumpai] Putino armija visai sužvėrėjo – JAV turi įrodymų, kad Rusijos kariai Donbase vykdo mirties bausmę ukrainiečiams, net kai jie pasiduoda  ()

JAV turi įrodymų, kad Rusijos kariai Rytų Ukrainoje įvykdė egzekucijas žmonėms, kurie bandė pasiduoti, trečiadienį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai sakė vienas aukštas JAV pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar turime patikimos informacijos, kad netoli Donecko veikęs Rusijos karinis dalinys įvykdė egzekuciją ukrainiečiams, kurie bandė pasiduoti, o ne juos sulaikė“, – sakė JAV pasaulinio kriminalinio teisingumo vyriausioji ambasadorė Beth Van Schaack.

„Jei tai tiesa, tai pažeistų pagrindinį karo įstatymo principą: draudimą skubiai įvykdyti mirties bausmę civiliams ir kovotojams, kurie yra hors de combat dėl ​​pasidavimo, sužalojimo ar kitų neveiksnumo formų“.

Hors de combat yra prancūzų kalbos terminas, vartojamas tarptautinėje teisėje, reiškiantis kare dalyvaujantį asmenį, kuris aiškiai išreiškė ketinimą pasiduoti arba yra sužeistas ir negalintis apsiginti.

 

Van Schaack tęsė: „Šie pranešimai rodo, kad žiaurumai nėra nesąžiningų dalinių ar asmenų padarinys; jie veikiau atskleidžia gilų nerimą keliantį sistemingo piktnaudžiavimo modelį visose srityse, kuriose dalyvauja Rusijos pajėgos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()