[Žinios trumpai] Baltarusija dislokuoja specialiąsias pajėgas prie pietinės sienos su Ukraina – o prie vakarinės telkia didžiules pajėgas  (2)

Baltarusija dislokuos specialiųjų operacijų karius trijose teritorijose prie pietinės sienos su Ukraina, antradienį pranešė ginkluotosios pajėgos, prezidentui Aleksandrui Lukašenkai kalbant apie Rusijoje pagamintų raketų vaidmenį stiprinant šalies gynybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-11 [Žinios trumpai] Baltarusija dislokuoja specialiąsias pajėgas prie pietinės sienos su Ukraina – o prie vakarinės telkia didžiules pajėgas  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artima Rusijos sąjungininkė Baltarusija kovą pareiškė, kad jos ginkluotosios pajėgos nedalyvauja Maskvos „specialiojoje operacijoje“ Ukrainoje, tačiau ji tarnavo kaip tranzitinė teritorija Rusijai vasarį per sieną išsiųsti tūkstančius karių.

Minskas kelis mėnesius skundėsi dėl NATO šalių, kurios prie jo sienų telkia karius – Lenkija, Lietuva ir Latvija – ir reaguodamas į tai didina ir intensyvina karines pratybas.

„Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkai toliau stiprina savo karinį buvimą prie Baltarusijos Respublikos valstybių sienų“, – sakė Generalinio štabo viršininkas Viktoras Gulevičius.

Baltarusija taip pat dislokuoja oro gynybos, artilerijos ir raketų dalinius pratyboms vakaruose, sakė Gulevičius.

Lukašenka sakė, kad Maskva sutiko padėti Minskui gaminti raketas, panašias į „Iskander“, kurias Rusija naudojo Ukrainoje, ir kad jis nori, kad Baltarusija toliau naudotų Rusijoje pagamintas „žemė-oras“ raketų sistemas S-400 ir S-300.

 

„Esame realistai, suprantame, kad NATO nugalėti nepavyks. Bet galime padaryti žalos, ypač toms teritorijoms, iš kurių būsime puolami", – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(17)
(-7)

Komentarai (2)