[Žinios trumpai] Rusija atsigavo nuo šoko ir sparčiai meta pajėgas į Belgorodo sritį - čia prasidės aršūs mūšiai dėl Rusijos pasienio  (1)

Ukrainos kontrapuolimas Charkivo regione vietomis jau pasiekė Rusijos sieną. Galbūt Rusija ir kartoja, kad didžiausias dėmesys skiriamas Donbasui, bet Ukrainos pajėgų kontrapuolimas prie Charkivo vis tiek yra labai pavojingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos planas, atrodo, yra Ukrainos rytų ir pietų okupacija, visiškas Ukrainos atkirtimas nuo Juodosios jūros, Padniestrės pasiekimas. Procesai jau pradėti - Rusija akivaizdžiai demonstruoja, kad bandys prisijungti šias žemes. Tai rusus ramina dėl Charkivo - galbūt tai nėra svarbus praradimas?

Iš tikrųjų, toks Ukrainos kontrapuolimas kelia nerimą Rusijai. Belgorodas, esantis šalia šios sienos, yra svarbus karinių operacijų centras. Rusijos pajėgų išstūmimas iš Charkivo regiono beveik eliminuos ir Belgorodą, o tai apsunkins rusų operacijas Donbase. Be to, tokį pagreitį įgavusių ukrainiečių turėjimas prie šios sienos gąsdina rusus.

Taigi, į Belgorodą siunčiamos papildomos rusų pajėgos. Prieš porą dienų „Study of War“ institutas skelbė, kad Belgorode Rusija turi 19 bataliono taktinių grupių. Rusija Charkovui ir toliau skiria daug dėmesio, kad iš operacijų neiškristų Belgorodas. Nors rusų puolimas prie Iziumo yra sustojęs, jie ten stiprina pajėgas ir ruošiasi operacijų tęsimui.

 

Jei Ukrainai pavyks visiškai išlaisvinti Charkivo regioną, kontrapuolimas Donbase įgaus šiaurinę kryptį. Anksčiau Ukraina teigė, kad didesnis kontrapuolimas čia nėra įmanomas iki antros birželio pusės, kai Vakarų siunčiami ginklai pasieks karius. Ukraina taip pat keičia savo poziciją - gynyba netinka, nes akivaizdu, kad Rusija bandys aneksuoti Ukrainos teritorijas. Skelbdamas „specialiąją karinę operaciją“ Putinas sakė, kad okupacija nėra tikslas, bet melas visada tiko prie rusiškų akių.

(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: