[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusijos kariuomenė sparčiai ritasi į dugną - išvardino svarbiausias problemas  ()

JK žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad „Rusijos pajėgas vis labiau varžo pablogėję kariniai pajėgumai, nuolatinė žema moralė ir sumažėjęs kovos efektyvumas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant karui Ukrainoje, JK gynybos žvalgyba teigė, kad Rusija nuo vasario greičiausiai prarado trečdalį savo sausumos pajėgų.

„Rusijos UAV (bepilotis orlaivis) yra gyvybiškai svarbūs taktikos planavimui ir vadovavimui artilerijai, tačiau buvo pažeidžiami Ukrainos priešlėktuvinių pajėgumų“, – sakoma žvalgybos ataskaitoje.

Prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną paskelbė „specialią karinę operaciją“ prieš Ukrainą, Rusijos kariams įsiveržus į kaimyninę šalį, tačiau invazinės pajėgos sulaukė įnirtingo Ukrainos kariuomenės pasipriešinimo.

Britų ataskaitoje teigiama, kad „Rusijos puolimas Donbase prarado pagreitį ir smarkiai atsiliko nuo grafiko“. Rusų vadai anksčiau paskelbė koncentruojantys savo pajėgas rytiniame regione po to, kai jos pasitraukė iš teritorijų aplink Kyjivą.

 

„Praėjusį mėnesį Rusijai nepavyko pasiekti reikšmingų teritorinių laimėjimų ir nuolat išlaikyti aukštą kovinį lygį“, – teigiama ataskaitoje.

JK pranešime sakoma, kad „Rusijai trūko inžinierinės tiltų įrangos“, o tai sulėtino ir apribojo puolimą. „Esant dabartinėms sąlygoms, mažai tikėtina, kad Rusija per ateinančias 30 dienų smarkiai paspartins savo pažangą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: