[Žinios trumpai] Dar vienas totalus rusų pralaimėjimas prie Doneco: okupantai sudaužyti placdarme prie Serebriankos (Video)  ()

Rusijos pajėgos bandė persikelti per Doneco upę prie Serebriankos, tačiau ir vėl buvo atremtos. Ir patyrė didelių nuostolių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Dar vienas totalus rusų pralaimėjimas prie Doneco: okupantai sudaužyti placdarme prie Serebriankos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jurijus Butusovas, vyriausiasis Censor.NET redaktorius, teigia, kad prie Serebriankos rusai patyrė didžiulių nuostolių ir buvo priversti trauktis į kairįjį upės krantą. Visą įrangą, kurią rusai turėjo paruošę savo technikos perkėlimui (pontoninius tiltus) ukrainiečiai sunaikino.

„Serebrianka yra šiek tiek į vakarus nuo Bilohorivkos - ten irgi buvo bandymas persikelti per upę. Daug inžinerinės ir karinės technikos buvo sunaikinta. Čia okupantų nuostoliai irgi yra milžiniški“, teigia Butusovas.

Mūšis prie Bilohorivkos pagal rusams sukeltus nuostolius buvo vienas didžiausių visame kare. „The New York Times“ skaičiuoja, kad rusai ten galėjo prarasti daugiau nei 400 karių. Tarp ukrainiečių sklando gandai, kad ten žuvo pusantro tūkstančio rusų. Naujas persikėlimas prie Serebriankos nebuvo toks didelis, tačiau tai - dar vienas rusų sutriuškinimas. Okupantams čia sunku įsitvirtinti, todėl okupuoti likusią Luhansko dalį jiems bus labai sunku. Ir kainuos labai daug.

 

Ukraina skaičiuoja, kad nuo karo pradžios jau žuvo 27,9 tūkstančiai rusų karių.

(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: