[Žinios trumpai] „Azovo“ pulko kario žmona atskleidė nežinomą istoriją, kaip rusai elgėsi civilių evakuacijos metu: „Niekšai visada yra niekšai“  ()

„Azovo“ pulko kariai mėgino evakuoti Mariupolyje esančios „Azovstal“ gamyklos bunkeriuose įstrigusius civilius, tačiau Rusijos kariuomenė trukdė organizuoti evakuaciją. Per apšaudymą žuvo trys „Azovo“ pulko kariai, šeši buvo sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Evakuaciją vykdė azoviečiai, nes rusai į „Azovstalą“ neįleido ombudsmenės Liudmilos Vereščiuk, valdžios atstovų, JTO, Raudonojo Kryžiaus. Jie kažkur laukė autobusų, o azoviečiai užsiėmė evakuacija“, – pasakojo vieno iš „Azovo“ pulko karių žmona.

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad vienos evakuacijos metu rusai apšaudė autobusą, kuriuo važiavo „Azovo“ pulko kariai, norėdami evakuoti civilius (moteris ir vaikus). Kario žmonos teigimu, per apšaudymą žuvo trys azoviečiai, dar šeši buvo sunkiai sužeisti.

 

Iš „Azovstal“ gamyklos evakuavus civilius, Rusijos kariai tęsia bandymus užimti gamyklą, kurioje ginasi Ukrainos kariai. Okupantai gamyklos teritoriją atakuoja raketomis ir bombomis, vykdo šturmo operacijas, pasitelkdami artileriją bei tankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(12)
(-2)

Komentarai ()